stratena
14.06.06,14:22
isla som robit zavierku firme ktora ma odlozenu cize do 30.6. a podarilo sa mi zatvorit uctovnictvo roku 2005 za ktory som vlastne chcela robit zavierku...da sa mi pomoct a vratit tento krok alebo si to mam ist hodit?
ayya
14.06.06,12:52
isla som robit zavierku firme ktora ma odlozenu cize do 30.6. a podarilo sa mi zatvorit uctovnictvo roku 2005 za ktory som vlastne chcela robit zavierku...da sa mi pomoct a vratit tento krok alebo si to mam ist hodit?

hmmm.... nerobim sice v pohode .. ale - mal by sa dat posledny archiv nahodit, ktory bol robeny pred tou uzavierkou... iste pridu este ludia, ktori uctuju v pohode... a poradia presnejsie - zatial -

dovolim si poradit: ak je to mozne, radsej sa nicoho "nechytat" :) .... pripadne zavolat odbornika z firmy, ktora ten software predava. Lebo niekedy sa prave v snahe nieco napravit pokazi posledna moznost, ako to urobit...klud - uplne pri najhorsom "zmizne" robota od poslednej archivacie
drzim palce - ach jaj, zazila som :o aj ked to bolo v inom softe ... nic prijemne veru
GABAZ
14.06.06,13:14
Ja účtujem v Pohode a starý rok sa dá odomknúť. Zostavy tlačím neskôr, keď už máme preklopený nový rok. Občas nájdem nejakú nezrovnalosť v texte, takže to potrebujem opraviť. Robila som to nasledovne :
1/ Pôjdeš do voľby účtovníctvo - účt.závierka-zrušiť prevody zostatkov
2/ vojdeš do účtovného denníka - záznam - zámok - odomknúť
Tak by si sa mala dostať . Ale aby si si bola istá, zavolaj si najprv Help linku Pohody - minule som tam volala a poradili mi. Inak - do 30.6. ešte času dosť.
Určite Ti ešte niekto poradí - Pohoda je rozšírený program.
joshep
14.06.06,13:26
Ahoj,
v účtovníckom programe POHODA sa po uzatvorení roka vytvorí nový účtovný rok - nová účtovná jednotka, teda v tvojom prípade nový rok 2006. Keď sa chceš vrátiť naspäť do roku 2005 a aby nebol uzatovrený, tak musíš vymazať účtovný rok 2006 v účtoných jednotách (ctrl+delete), potom v roku 2005 musíš zrušiť údajovú uzávierku, účtovnú uzávierku a uzávierku kurzových rozdielov. Potom sa presvedč, či program zrušil jednotlivé uzávierky a môžeš si upraviť veci, ktoré potrebuješ.
Neviem ako dlho pracuješ s týmto programom, ale pri uzatvárani roka je potrebné urobíť uzávierku kurzových rozdielov (ak účtuješ v cudzej mene), údajovú uzávierku a účtovnú uzávierku (pozorne si prečítaj potrebné veci pri jednotlivých uzávierkách).
A nakoniec by som ti radil, aby si si pravidelne zalohovavala účtovníctvo v prípade poruchy pc a iných problémoch.
Ak by si niečo ešte potrebovala, tak sa kľudne môžeš na mňa obrátiť.
Pidgey
14.06.06,13:42
Myslim ze jedine mozne riesenie, resp najjednoduchsie, je vymazat vytvorenu firmu roku 2006, potom si otvorit rok 2005, a do neho natiahnut z adresara zaloh zalohu "pred uzavierkou...".Tu Pohoda urobi automaticky pri uzavierke.Alebo, este lepsie, zaloz si novu firmu z tejto zalohy, a ked si budes ista, ze je to to co potrebujes, tak az potom vymaz tie dve stare (povodny rok 2005 a 2006)