marcelaStanakova
17.06.06,08:06
Poprosila by som niekoho/ pretože som nováčik v Omege/ ako ukončiť koniec účtovníctva v Omege, robím totiž oneskorene daňové priznanie.

Má sa spraviť uzávierka účtovníctva aj DPH a potom aj závierka účtovníctva až potom sa vytláčajú zostavy? A aké zostavy sa vytláčajú okrem súvahy a výsledovky pre daňový úrad?
Potom mám otázku k tlači v Omege vytláča mi všetko len Daňové priznanie vyhadzuje červenú tabuľku mám adobe reader verzia 7
má to niečo spoločné s toutou verziou?
babenko1
17.06.06,06:30
musíš si urobiť uzávierku a,b,d... ale predtým doporučujem spustiť kontrolu účtovania, či tam náhodou nemáš nejaké chyby, vytlač si výsledovku komplexnú, tam zistíš daň, ak nie si teda v strate, daň zaúčtuješ a urobíš ako som vyššie uviedla uzávierky a závierku. Ak si účtovala v cudzej mene, opýta sa ťa ešte pred úplným uzavretím, či má zaúčtovať kurzové rozdiely. Ak áno, tak urobí ti prepočet k 31.12. automaticky a máš uzatvorený rok. Následne si vytlač súvahu za 12 mesiac, výsledovku, denník účtovných zápisov, a ja si tlačím ešte aj knihu analytickej evidencie.. ako prílohu k hlavnej knihe.
v tlači daňového priznania ti veru neviem poradiť...
Manual
17.06.06,06:38
Len doplním babenko1, ešte vytlač Poznámky k účt. závierke, ktoré si predtým musíš vyplniť, niečo Ti tam SW doplní automaticky, ale tie textové časti treba.
Pekný deň...
marcelaStanakova
17.06.06,07:05
Môžeš mi poradiť ako zaúčtovať daň? To bude ID?
LubenaK
17.06.06,08:59
Áno. Najlepšie IDx. Daň je 591/341. A keď ju nabudúci rok zaplatíš, tak 341/221. A máš to vypárované. Po uzávierkách urob konečný prechod do nového roku, kde už budeš mať účet 701 nulový, pretože budeš mať v starom roku urobenú aj závierku účtovníctva. Ale daj si pozor, v novom roku nesmieš mať žiadne uzávierky, napr. pre DPH typ B a D - program Ťa na to upozorní. Tie najskôr zrušíš, urobíš prechod a uzávierky si nanovo urob.