Melany54
25.11.16,10:53
Dobrý deň,
poprosila by som Vás o radu. Prebieha priestupkové konanie, v ktorom je prejednávateľ predmetného priestupku *dobrý známy*. Pre objasnenie. Moja osoba je svedok -oznamovateľ a prejednávateľov známy je obvinený z priestupku.
Otázka: Obvinený podal trestné oznámenie na moju osobu za údajnú napadnutie na chodbe ked som okolo neho prechádzala...mala som ho kopnúť (ja ZŤPosoba). Opak je všk pravdou. Kopol ma ked som prechádzala okolo neho a ešte sa aj vyhrážal. Spolu to videli 5 svedkovia + 4 policajti, ktorých som okamžite privolala, lebo prejednávateľ zakričal, že si to máme ísť vybaviť vonku! Tak som volala158 a tá poslala hned do cca.3-4- minút policajtov. Títo spravili záznam, kto každý sa na chodbe v čase skutku nachádzali, spísali záznam.
ALE prejednávateľ (zamestnanec štátnej správy ) bol vypovedať na Obvodnom odddelení Paby samozrejme domnievam sa aby zakryl účelovo celé priestupkové konanie. Na polícii podal KRIVÚ VÝPOVEĎ, pretože OO PZ začalo uznesením vyšetrovanie . Ja ako svedok poškodená som mala právo nahliadnuť do SPISU, čo mi najprv bolo znemožnené. No ked som si prečítala a dala prefotiť VÝPOVED prejednávateľa priestupkového konania, čo slovo - to LOŽ.
Poprosím Vás, ako podať trestné oznámenie na Správny orgán ? A ako to vlastne definovať ? Ako čo ?

Dakujem ;) Joj, nevypovedala som len jednu vetu, pretože som bola šokovaná.
dmc
26.11.16,05:17
velmi tazko sa v tvojom texte orientuje. Ide vlastne o dva skutky???? Boli ste na spravnom organe na prejednani priestupku a tam sa odohral dalsi skutok ze si mala kopnut druhu stranu ????? A aky nasledok mal nastat ? Zlomena noha ? modrina ? doba PN...... a uznesenie o zacati trestneho stihania je za aky trestny cin ? a je to iba uznesenie vo veci alebo voci konkretnej osobe ?...

Na spravny organ trestne oznamenie podat nevies....pozes podat staznost na spravny organ alebo pozes podat trestne oznamenie na konkretnu osobu.
Melany54
26.11.16,10:23
Pochopil si správne *dmc* . Išlo sa na priestupkové prejednávať jeden skutok obvineného, ja ako svedok + 3 dalšie osoby svedkovi. Na chodbe sedel kamarát obvineného a napadol ma tak, že mi kopol do nohy....a vyhrážal sa. Okamžite nastala panika...ja so vošla ku prejednávateľovi - NO ten ma vysmial že nech si to idú chlap vybaviť vonku pred budovu (ako v karčme!!!) Noha ani tak nie je v tejto chvílke podstatná, aj ked ma bolí tzv.píšťala, nie nebola som sa dať ošetriť, pretože ma prejednávateľ hned zavolal na výsluch. Jeden zo svedkov zavolal políciu (4 poliajti) ktorý si ešte overovali aj moju totožnosť u prejednávateľa.

Moja otázka je : Ja nechcem podať trestné oznámenie na Správny orgán ALE na samotného prejednávateľa, ktorý je dokázateľne kamarát aj s obvineným a taktiež aj s osobou, ktorá ma napadla (inak som ZŤP).
Privolaná hliadka muža ktorý ma napadol vyviedla z budovy, pretože tam nemal čo robiť - nebol predvolaný...
dmc
26.11.16,10:30
Oznamenie o skutocnosti ze sa stal trestny cin alebo priestupok mozete podat na ktoromkovek utvare Policajneho zboru - idealne je to na prislusne Obvodne oddelenie PZ v mieste kde sa skutok stal.
Policajt je povinny prijat kazde oznamenie. Po prjati oznamenia (o oznameni si mozete ziadat potvrdenie) policajny organ posudi skutok a podla toho bud zacne trestne stihanie alebo zacne prietupkove konanie alebo si vyziada doplnenie oznamenia alebo vec odmietne.

A za aky skutok chcete podat trestne oznamenie na prejednavatela ? ved ten Vas nenapadol - ved nebol ani pritomny pri tom ako sa skutok stal.