majo377006
18.05.17,15:13
Prestala nam fungovat doma jedna zaluzia, neskor sme zistili ze motor je ok, ked som premeral napatie vo vypinaci bolo cca 230V ale na konci kabla pri konektori uz len cca 150. Na dany obvod su napojene 4ks zaluzii problem je len s jednou, vsetky ostatne funguju. Neviete poradit co s tym?
Ing. Ľubomír Janoška
18.05.17,16:07
Vypnúť elektrinu a ohmicky premerať káble. Môže byť prerušený jeden z pracovných vodičov alebo napojenie pracovného vodiča.
Úbytok napätia na vodiči alebo spoji môže pri záťaži spôsobiť významné prehriatie a pri starších materiáloch (ktoré nie sú samozhášacie) aj požiar.
Takže sa asi nevyhneš zásahu elektrikára.
robovi
18.05.17,19:51
Premeraj napatie aj na vstupe do vypinaca, aj na vystupe. Ak je na vystupe mensie ako na vstupe, tak je problem s vypinacom. Mozno len zle dotiahnuty kontakt.
canbo
18.05.17,21:07
Ak som správne pochopil ,tak na jeden vypínač sú napojené 4ks, potom je pravdepodobne problém v odbočnej krabici . z ktorej je nasvorkovaný konektor k nefunkčnej žalúzii. Alebo prepoj medzi krabicami.
majo377006
19.05.17,12:37
Vypinace su legrand tie kde sa zacvakuje kabel, napatie pre a za vypinacom je rovnake. Problem nastal po zime. Mame novostavku, po zime uz zaluza nefungovala. Kable mame vedene pod omietkou, nie su v chranickach. Bojim sa toho ze sa poskodil pocas toho ako sadla stavba.
robovi
19.05.17,19:30
Skus este premerat napatie voci nejakemu inemu nulovaciemu vodicu a nie tomu, co ide od tejto zaluzie. Mozno je v tahu ten. Ak aj ten je ok, tak potom naozaj ostava uz len ohmicky premerat ten vodic, co ide z vypinaca do zaluzie, ci nie je niekde strihnuty.