Xanynka
14.06.17,22:37
V harku vyuzivam max. 855 riadkov, no mam ich tam maximalny poce, teda 1048576. Ako to mozem zrusit?
misoft
14.06.17,23:03
Nijako - počet je defaultne nastavený. Prázdne riadky PO vyplnených (pokiaľ neboli dodané/vložené užívateľom. Pri tlači však určíš, ktoré strany sa majú tlačiť a tie prázdne sa tlačiť nebudú.
Pokiaľ si v Exceli klikneš na ikonku Lupy (teda zobrazenie náhľadu pred tlačou) - tie prázdne riadky s ignorované.
Xanynka
14.06.17,23:11
Ale v ostatnych harkoch ich nevidim. Jedna sa mi o to, aby mi ten "bezec" (alebo ako sa to vola) napravo nelietal. Teraz sa nim trosku posuniem a uz som 75123.riadku.
misoft
15.06.17,00:03
Aha....žiaľ, skúšal som to u seba a nedajú sa odstrániť. A na pohyb hore dole používam stredné koliesko na myške, alebo "pgup" a "pgdn" klávesy. V tom druhom prípade ti to bude "listovať" o toľko "obrazoviek", koľko je na monitore zobrazených riadkov.
excel.sk
15.06.17,05:42
.
1. vyberte riadok 856 (celý, napr. kliknutím na číslo riadku)
2. CTRL+SHIFT+šípka nadol
3. skryte riadky

podľa mňa ale máte dole niečo v bunke zadané, inak by to až tak dole nebehalo (môžete otestovať cez CTRL+END, na ktorom riadku to skončí), takže skúste aj toto:

1. vyberte riadok 856 (celý, napr. kliknutím na číslo riadku)
2. CTRL+SHIFT+šípka nadol
3. Domov, úpravy, vymazať, vymazať všetko
vicktor
15.06.17,09:30
Skusat to nejdem, ale mari sa mi ze mohlo to byt zadane kedysi v minulosti a aj po odstraneni si to subor akosi pamata ze tam kedysi bola aktivita.
Co tak copy iba to co je potrebne, paste do noveho sheetu a stary zmazat? Ale ani toto nejdem skusat.
misoft
15.06.17,19:18
Nefunguje!
Týmto postupom sa vymaže OBSAH buniek, ale riadky zostanú - je to maximálny rozsah riadkov a je nastavený defaultne. T.z. pokiaľ sa vytvorí NOVÝ hárok - opäť tam bude maximálny počet riadkov 1048576.
Podľa mňa - tento návod je v tomto prípade neužitočný. Dávam Neužitočné v tomto ohľade.
Xanynka
16.06.17,09:15
Dakujem krasne :-) namiesto "vymazat" som ale dala "odstranit" - vedela som, ze tam nemam nic a ze teda nepridem o data.
vicktor
16.06.17,11:55
misoft, mne funguje.
Otvoril som novy subor, do A1 zadal abc, klikol na K10, ctrl+end, skocilo to na A1
do A1000 som napisal 123, klikol na K10, ctrl+end, skocilo to na A1000
A1000 som deletol, nastavil do K10, ctrl+end, skocil na prazdne A10000
copy A1, new sheet, paste do A1, klik na K10, skocil na A1, o tisicom riadku nevedel
Tak a teraz mi odmaz to tvoje neuzitocne.
misoft
16.06.17,17:43
Vieš vôbec čo robí ctrl+end? skáče na koniec vyplnenej tabuľky, ale nemaže riadky - stále tam zostane ten milión riadkov (prázdnych)..... bez hodnoty - pri tlači a náhľade sa nezobrazia, pretože nemajú žiadny obsah = logická nula.
A neužitočné nezmažem!
Za svojim si stojím - ty si vymazával OBSAH riadkov a nie RIADKY.
vicktor
18.06.17,12:48
Lebo si obycajny tvrdohlavec. Tvoja otazka je zbytocna, ved som napisal co robi ctrl/end.
Napisal som metodu ako dosiahnut co chcela Xanynka, ze sa ona zle vyjadrila bola jej chyba a tvoja ze sa toho krcovito drzis.
misoft
18.06.17,18:42
Držal som sa pôvodnej otázky! Písala ODSTRÁNIŤ - tak som skúšal odstrániť, že to opravila PO MOJICH komentároch - nie je moja chyba!
V prípade VYMAZAŤ to funguje. Ale je rozdiel niečo ODSTRÁNIŤ a niečo VYMAZAŤ v Exceli.
A pokiaľ by si TY poriadne čítal - zistil by si, že som deklaroval, že takto sa vymazáva OBSAH buniek - nebude tam žiadny obsah, ale riadky (v tabuľke) zostanú s logickým obsahom nula.
vicktor
19.06.17,10:07
Ahoj, jesitak.
Kolko ma taky excel riadkov? Oznac ich zopar (desiatok, stovak) a odstran. Predstav si, ze z nich neubudne. :)
misoft
19.06.17,15:32
Ahoj diletant.... a o čom tu furt točím? Že riadky NEODSTRÁNIŠ, ale obsah riadkov sa odstrániť dá.

Mám taký dojem, že si sa sám zaplietol do vlastnej siete.
vicktor
20.06.17,08:53
A predsa sa toci! ... a funguje to! :)
xxn
27.06.17,18:23
Skús nasledujúce makro nakopírovať a spustiť vo VBA editore pri otvorenom súbore/zošite z ktorého chceš tieto riadky odstrániť.


Sub Vymaz_riadky_856()
Range("A856").Select
Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
Range(Selection, Selection.End(xlToRight)).Select
Selection.Delete Shift:=xlUp
Range("A1").Select
End Sub

Potom treba otvorený súbor Uložiť (Save).