HUHA
16.03.19,09:56
Zaúčtovať použitie podielu zaplatenej dane v jednoduchom účtovníctve. 2% dane prichádzajú postupne na účet a to čo platíme z týchto prostriedkov platím od začiatku roku. Účtujem v Alfe plus. O tom, že máme 2% dane účtovať do knihy záväzkov a následné čerpanie je zánik záväzku je písané v Oznámení č. 472/2010 Z.z. ,§22.
Upresnenie:
2% dane zapíšem do záväzkov v jednej sume na konci roku a čerpanie zapíšem do Vyrovnanie s číslom dokladu, ktorého sa to týka.
V predpise nie je presne určené akým spôsobom sa to má urobiť.
Je to prosím takto správne?
Veľmi pekne ďakujem. Zuzana
sara261
19.12.21,06:55
Zistila si nakoniec ako to správne účtovať?
HUHA
19.12.21,07:39
Tak ako to je napisane v komentoch. Pekne sviatky.
sara261
19.12.21,20:35
Veď práveže na tvoju otázku nikto nereagoval. Preto ma zaujíma, či si sa nakoniec dopátrala, či postup, ktorý uvádzaš, je správny.
Lili154
16.02.25,17:08
Dobrý deň, tiež nevidím komenty. Môžete prosím napísať, ako to teda zaúčtovať. Všetky prijaté čiastky môžem zaúčtovať na konci roka jednou sumou ako záväzok? Ja som skúšala likvidovať záväzok postupne cez pokladničné doklady, ale prepísalo mi text aj položku "vyplatené komu" (t.j. keď som mala nákup materiálu napr. od Hornbach, tak mi to prepísalo na podiel zaplatenej dane a na FR SR. Dá sa to napárovať tak, aby mi to neprepísalo? (účtujem v Pohode JÚ). Ďakujem pekne vopred za odpoveď.