cisaillais
12.07.19,07:31
Zdravím,

snažím sa v tom úžasnom systéme VRP nájsť možnosť ako znova vytlačiť doklad. Problém je v tom, že som dal doklad tlačiť, ale mojej tlačiarni sa akosi nechcelo. Tak som ju odpojil a reštartoval PC a znova pripojil. Tlačiareň už tlačí normálne, problém ale je že ten daný doklad sa nikde nedá nájsť. Ak si pozriem vytvorené doklady, kliknem na detail daného dokladu a vyberiem tam možnosť tlačiť kópiu. Tak vygenerovaná kúpia už nemá ani QR kód..

Ako teda vytlačím znova ten istý doklad, ktorý sa mi prvý krát nepodarilo vytlačiť?
Mila123
12.07.19,08:13
https://www.financnasprava.sk/sk/podnikatelia/dane/ekasa/vrp

táto služba je zadarmo (myslím VRP) ak sa ti nepáči kúp si vlastnú epokladňu a problém s úžasnou vrp je zažehnaný......
jslancik
12.07.19,09:14
ako pozor, s úžasnou VRP fungujeme už pár rokov a bez problémov. mesačne pár stoviek dokladov.
kn-alka
12.07.19,09:25
Nedá sa druhý krát vytlačiť aj s QR kódom, vytlačíš už len kópiu, ani pri ERP nevytlačíš 2x originál

..... takže dobre robím, že si najprv uložím doklad do PDF a až potom vytlačím :D
Žabinka
12.07.19,09:29
klasická ERP má tak isto len jednu možnosť vytlačenia dokladu, každý vytlačený doklad je originál.. ak potrebuješ rovnaký doklad č.2, tak len kópia bez ochranných znakov.. a tak isto to funguje aj v úžasnom systéme VRP.. ten nemôže za to, že máš problém s tlačou..
sthruskahe
12.07.19,10:53
Ale má s ním počítať a riešiť to!
Žabinka
12.07.19,12:13
s čím má počítať? nerozumieš tomu že originál je len jeden, či už z Erp alebo Vrp? a že Vrp si svoju úlohu - vygenerovať doklad a odoslať ho do tlačiaceho média - splnila.. ale tlačiareň si nesplnila svoju úlohu - vytlačiť odoslaný doklad.. čomu na tom nechápeš? :rolleyes: to snáď nie je chyba Vrp..:eek:
sthruskahe
12.07.19,14:02
čomu na tom nechápeš? Krásna slovenčina :( Správne je: čomu na tom nerozumieš?
K predmetu: podľa mňa má správne umožniť vytlačiť aj niekoľko kópií. Vždy. Bez toho aby sa užívateľ musel niekde pripájať, či hľadať na internete nejaké riešenie.
Tak si predstavujem každý správny program.
veronikasad
12.07.19,14:13
Zadávatel chce vytlačiť druhý originál (so znakom), nikde nepíše že sa mu nedá vytlačiť kopia ...
Žabinka
12.07.19,16:33
sthruskahe, ha-ha-ha.. keď chceš opravovať v spisovnej slovenčine, najprv ju musíš ovládať.. ;) urobila som chybu, ale nie tú, na ktorú pokazuješ..
https://jazykovaporadna.sme.sk/q/5813/
a mmch, nepochopil si zadanie otázky..
jslancik
12.07.19,17:12
strushka veľmi nechápe dôsledky toho, ak by sa dali opakovane tlačiť originály bločkov... absolútne nechápe. beztak je na pováženie, že sa dá pri prvej tlači bločku z VRP vytlačiť prakticky neobmedzený počet originálov daného dokladu. prípadne pri exporte originálu do pdf.
sthruskahe
12.07.19,17:55
Ešteže si dala odkaz. Citujem: "Toto spojenie je v súčasnej jazykovej praxi pomerne časté najmä u mládeže, ale nezodpovedá spisovnej slovenčine."
Ešte niečo?
Uznávam, že som otázku neprečítal dôsledne.
Nepísal som o origináloch, ale o kópiach.
Žabinka
12.07.19,18:51
:) opäť si nepochopil, tak ti pošepkám.. ;) mala som napísať nie: čomu na tom nechápeš?, ale čo na tom nechápeš?, keď som použila sloveso chápať..
sthruskahe
12.07.19,18:54
Problém je v tom, že môžem reagovať len na to čo čítam. A myšlienky som sa ešte nenaučil čítať :)
Miesto tých reakcií si mohla hneď napísať opravu a neboli by sme si toľko dopisovali ;)
Žabinka
12.07.19,19:09
prečo, mne to nevadí, ja rada diskutujem..
podstata je vyriešená, originál dokladu Erp/Vrp sa dá vytlačiť len raz.. inak len kópia..
marjankaj
13.07.19,07:33
A nezdá sa ti, že si protirečíš? Z pdf si môžeš vytlačiť toľko originálov, koľko budeš chcieť.
kn-alka
13.07.19,09:38
z ich systému sa nedá druhý krát vytlačiť, preto si treba uložiť najprv do PDF a máš originálov koľko len chceš