širi1
13.08.19,06:02
prosím viete mi to skontrolovať: zamestnankyňa PP 1.10.18 - 10.6.19; 30 dní ročný nárok; v 1/19 odrobila 5 dni, potom 19 dní PN do 3.2.; do 13.3. odrobila ďalších 23dní; následne PN 35 dní; v máji odrobila 2 dni a do konca PP bola PN. Medzitým si čerpala 3,5 dňa dovolenky z 2018 a 3,5 dní z 2019. V 2019 bola ešte 5x u lekára na celodennom "P".
Mám správne vypočítaný zostatok dovolenky k preplateniu 1,5 dňa?
sumár 2019: odpracované 30 +PN 73 + 5 P
veronikasad
13.08.19,06:10
V roku 2018 odpracovala 60 dni vrátane sviatkov?
veronikasad
13.08.19,06:13
V roku 2019 jej vznikol len nárok na dovolenku za odpracované dni = 1/12 rocneho naroku
veronikasad
13.08.19,06:14
Ako si vypočítala nárok za rok 2019?
širi1
13.08.19,06:15
áno -tam ešte fungovala a tam zo 7,5 D vyčerpala 4
Tweety
13.08.19,06:15
Za r.2019 jej vznikol nárok na 1/12, 1,5 dña. R.2018 3/12 7,5 dňa. Ak vyčerpala 11 dní,(4, 2x 3,5) zostáva jej vyrovnať 1 deň prečerpanej.
ivka70
13.08.19,06:16
2018 - 3/12 rocneho naroku 3/12 z 30 = 7,5 dni
2019 odprac. 5+23+2= 30 dni, narok na dovolenku za odpracovane dni, 1/12 a kazdych 21 odpr.dni = narok 1/12 z 30 = 2,5 dna

Celkovy narok bol 7,5+2,5 = 10 dna
Cerpala 3,5+5 dni = 8,5 dna

Ano, 1,5 dna jej mas preplatit - ak si pocitala odpracovne dni spravne a zadala vsetky udaje (aj cerpanie dovolenky a P je odpracovany den)

_________

ak Pcka a dovolenka v roku 2019 neboli pocitane do odpracovanych dni, tak odpracovala spolu
5+23+2= 30 a 5 (P)+7(dov) = 12
30+12 = 42 dni
potom by narok za rok 2019 bol 2/12 rocneho naroku, teda 5 dni.

Celkovy narok by bol 7,5+5 = 12,5 dna
Cerpala 4+7 dni = 11 dni
Preplatit jej treba 12,5-11 = 1,5 dna

to si musis ale ujasnit, co si pocitala .....
mam pocit, ze zamestnankyna si to zratala az prilis dobre :)
veronikasad
13.08.19,06:18
Cerpanie dovolenky v roku 2019 sa považuje za vykon prace, tak este raz poriadne spocitaj kolko dni v roku 2019 odpracovala
ivka70
13.08.19,06:19
kedy cerpala 4 dni dovolenky, v 2018? a nasledne v 2019 3,5 + 5 dni?
ivka70
13.08.19,06:22
kde? brala som toto:
v 1/19 odrobila 5 dni,
do 13.3. odrobila ďalších 23dní;
v máji odrobila 2 dni
veronikasad
13.08.19,06:24
Ivka, mne vychadza, ze ma precerpanu dovolenku, tie 4 dni asi cerpala v roku 2018.
širi1
13.08.19,06:25
4 vlani a 3,5 tento rok starej a 3,5 novej
veronikasad
13.08.19,06:26
Citaj pozornejšie, 19 dni bola PN
veronikasad
13.08.19,06:27
V zadani pises 5 dni novej
Tweety
13.08.19,06:41
Ivka v komente píše čerpanie 4,plus 2x3,5 dña. A!e má to popletené, lebo najprv 5, potom 4...,
širi1
13.08.19,06:54
ivka - presne takto mi to vypočítal program ....a ja s tým súhlasím; len bývalá zamestnankyňa nesúhlasí
veronikasad
13.08.19,06:58
Narok je spravne, len to cerpanie z roku 2018 tam nemas zohľadnené
Tweety
13.08.19,06:58
Prečo potom v komente píšeś čerpanie 4dni a 2x 3,5? Nárok 10,čerpanie 11, zostatok je 1 deň prečerpaný.
širi1
13.08.19,07:20
sorry, už som opravila číslo....na poslednej výpl. páske má: tohtoročná 5, z min.roka 3,5, čerpanie 7, prepl.zostatok 1,5
veronikasad
13.08.19,07:53
Čo chce bývalá zamestnankyňa?
ivka70
13.08.19,08:15
a co vypocitala zamestnankyna? s cim nesuhlasi?
ak bolo cerpanie 4+3,5+3,5 dna, tak potom musi este den dovolenky vratit ....
tomu cerpaniu nie uplne rozumiem, ako pises ....
Katy a R
13.08.19,08:25
Vysvetli jej, že neodpracovala 60 dní -tak prichádza ddo úvahy len dovolenka za odpracované dni .
kočky - ale mne to vyšlo na 2/12 v roku 2019 - že 30+7+5 (aj dovolenka a péčka)
ivka70
13.08.19,08:27
lenze zatial sa siri nevyjadrila, ci to do odpracovanych dni pocitala alebo nie .... takze mozeme len dedukovat ....
Katy a R
13.08.19,08:29
v zadaní to má bez dovolenky ... tak preto píšem☺
ivka70
13.08.19,08:29
do odpracvoanych dni v roku 2019 si pocitala aj celodenne paragrafy a cerpanie dovolenky? aleob tych 5+7 dni treba pripocitat k odpracovanym?
ivka70
13.08.19,08:34
skusila som doplnit, ako by to este mohlo byt
veronikasad
13.08.19,09:12
Ivka, 7.5+5 nie je 17.5 dna...
širi1
13.08.19,09:54
hej aj som to pochopila tiež, že odrobila 30 (v tom bol aj sviatok) + 7 dovolenkovala + 5 lekár = 42 čiže 2/12 t.j. 5 dní v 2019. Idem to písomne všetko vysvetliť bývalej zamestnankyni.
ivka70
13.08.19,09:55
fakt :) opravene
širi1
13.08.19,09:57
ĎAKUJEM VAM VSETKYM ZA RADU A UJASNENIE SI MOJICH UVAH
veronikasad
13.08.19,10:05
Kolko dni dovolenky pozadovala byvala zamestnankyňa?
Katy a R
13.08.19,10:13
zrejme si zamestnankyňa myslela - že keď mala za minulý rok (odpracovala 60 dní) za 3 mesiace 7,5 dňa - tak za tento rok bude mať viac ?? - lenže márna sláva - terazky 60 dní nemá! (takže pomerná časť neprichádza do úvahy)
veronikasad
13.08.19,10:32
Alebo si mysli, ze PN netrvala 100 dni, a dovolenka za rok 2019 sa jej nekrati, chce pomernu cast za cele trvanie prac.pomeru...
širi1
13.08.19,12:53
ona, resp.jej "hovorca"manžel pýtal 9 dní preplatiť
veronikasad
13.08.19,13:09
Ako ten narok vypocital? Kedy koncila pracovný pomer?
Katy a R
13.08.19,13:21
manžel - počítal pomernú časť za KR za 5 mesiacov ... usmerni ho - že aké druhy dovolenky existujú - § 100 ZP(aj aké sú podmienky)