yvica
09.03.20,11:06
ako zadať:
bratislava-prechod Kitze-Viedeň to mám ale potom z viedne sa letelo do turecka, aj tam treba hraničný prechod? alebo ako zadať stravné, slovensko 0, vo viedni sa zdržal 2 hodiny na letisku 0 a potom od vzlietnutia zadávam turecké stravné?
poradí niekto, ďakujem
ivka70
09.03.20,11:26
Pri letoch sa pocita prechod statnej hranice od startu letu.
Cize bud zadas rovno po prechode SK-AT hranice Turecko alebo ked chces rozpisovat, tak od SK-AT po odlet bude AT, od odletu Bude Turecko.

Pri zahranicnej pracovnej ceste, ak pracovnik stravi rozny cas v roznych krajinach, spocitas cely cas v zahranici a das stravne za krajinu, v ktorej stravil najviac casu.

Cize priklad
prechod st.hranice 7:00 (7:00-9:00 AT)
odlet 9:00 (9:00-24:00 Turecko),
tak v zahranici stravil 17 hodin, v Turecku 15, v AT 2, dostane stravne Turecka za 17 hodin.
yvica
13.03.20,11:10
ďakujem, tak to aj mám zadané, čiže ak letí z viedne o 9:00 do turecka, tak od 9:00 rátam stravné pre turecko, ďakujem
Chobot
13.03.20,14:11
Nie, stravné rátaš od 7:00. Ale nakoľko väčšinu času z tej zahraničnej časti strávil v Turecku, tak ako základ pre výpočet náhrady berieš náhradu za krajinu Turecko. Ale čas počítaš celkový, čo strávil v zahraničí.

V tvojom prípade to je v podstate jedno, lebo tie 2 hodiny pri výpočte rozdiel neurobia. Ale keby napr. prešiel hranicou o 10:00 a letel by až o 13:00, tak by si musela rátať s čas. pásmom nad 12 hodín v zahraničí, nie 6-12 hodín.