MiťaK
06.08.24,16:10
Mala som prekladač, s ktorým som označila "modrým" priamo na cudzie slovo, alebo najviac na dve vety. Kliknutím vyskočila šípka, a znova kliknutím na šipku mi vyskočila hláška s prekladom. Neviem to najsť.ďakujem
misoft
06.08.24,14:34
Je to samostatná aplikácia, alebo doplnok? V čom ti to prekladalo? Ak v prehliadači - pozri sa do Rozšírení prehliadača - či ten doplnok má nastavené, aby sa zobrazoval v lište nástrojov (Spravovať rozšírenia) a či je aktivovaný (vyplnený prepínač). Pravdepodobne sa jedná o Prekladač Google.
MiťaK
06.08.24,20:40
áno, bola to samostatná aplikácia s modru ikonou Prekladač Google /mám aj normálny Prekladač Google, tiež s modrou ikonou/ a obidve som mala na lište.
OneUp
06.08.24,21:16
Odinstaluj a nainstaluj ho znova

Uboziaci wilby, bruchac
misoft
07.08.24,07:08
Ešte upresni - máš to v mobile/tablete s Androidom, alebo v PC (Windows)? Ale podľa odpovede - asi v Androide.
Ak v Androide - choď do Nastavenia (zubaté koliesko! - Aplikácie - v zozname sa pozri, či je tam. Ak áno - klikni na to a pozri sa, či nie je deaktivovaný. Ak je aktivovaný - nájdi si Predvolené otváranie a tam vyberieš, v ktorom sa to má a kedy otvárať.
MiťaK
07.08.24,10:52
Veľmi pekne Vám ďakujem, že sa mi snažite pomôcť. Aplikáciu som mala iba v PC a konkrétne na domovskej stránke Googli. V počítači som už všetko prehľadala a nemám ho nikde. Stratil sa mi, keď zamrzla pracovná ploha, krorú som obnovila a nič iné, iba tento prakladač zmizol... Ešte raz vám ďakujem. Lýdia
misoft
07.08.24,17:15
Ak ide o PC - v prehliadači si nájdi správu rozšírení. Je možné, že je vypnuté zobrazenie na nástrojovej lište hore - tri bodky - Rozšírenia - Spravovať rozšírenia (nájdi to svoje: Prekladač) - Podrobnosti a tam sa pozri, či je zapnuté (prepínač) a či je zapnuté Pripnúť na panel nástrojov (prepínač).
Rozšírenie sa zamrznutím nevymaže, neodinštaluje, ale môže sa deaktivovať a nezobrazovať.
Ešte niečo - Google Translate je ako doplnok pre prehliadače, ale existuje DeepL - ako doplnok i ako samostatný program. Ten ja primárne používam - prekladá lepšie ako ten od Google, preložené vety majú hlavu i pätu.
MiťaK
07.08.24,21:39
Veľká vďaka za vašu pomoc. Našla som " ten môj " Prekladač presne tam, kde ste mi poradli. Samozrejme, že bol vypnutý, ale Pripnúť na panel nástrojov - bol zapnutý a všetko je OK . Ďakujem za vašu pomoc. S pozdravom Lýdia