karner
07.10.24,10:22
V Alze som našiel veľa IP kamier, ktoré sú na SD kartu, ale sa obávam, že potrebujú pripojenie na internet. V bytovom dome by to však nikto nechcel platiť, preto hľadám kameru fungujúcu bez internetu ale s nahrávaním na SD kartu. Tá by sa po zaplnení znova nahrávala. Do slučky.
Nandrolon
07.10.24,08:57
Riešil som rovnaký problém pár týždňov dozadu. Takmer nikde sa nedá dohľadať, ako sa ktorá kamera správa čo sa týka pripojenia na internet.
Nakoniec som predsa našiel vhodnú kamerku.
Jedná sa o https://www.nay.sk/tplink-tapo-c320ws-ip-kamera

V kamere mám 256 GB kartu. Kamera nahráva lokálne na túto kartu /platený cloud nevyužívam/, režim nahrávania aj všetkého možného ako čiary prekročenia, pohyb, druh nočného osvetlenia, režim upozornení a všetko toto si nadefinuješ v prehľadnej aplikácii.
Ak sa kamera napojí na WIFI, tak z mobilu sa pozrieš aj na záznamy keď kamera išla iba v režime OFFLINE. A práve toto sa nikde nikdy nedočítaš.
TP link považujem za kvalitnú firmu s dobrou SW podporou a kvalitou v oblasti routerov, bezp. smart kamier a príslušenstva k výp. technike.

Kamera má plnú obojstrannú komunikáciu, takže si môžeš na ňu cez WIFI zavolať a komunikovať napr. s ďalšou osobou.
Do aplikácie TAPO si môžeš pridať až 36 rôznych zariadení, kamery, zvončeky, inteligentné vypínače a podobné hovadiny.
Zatiaľ som spokojný, v podstate ako som ju nainštaloval a poctivo nakonfiguroval, odvtedy s ňou nie sú žiadne problémy.
Kamera obsahuje viacero režimov, má aj jasné biele svetlo a aj vstavanú sirénu, čo mám samozrejme povypínané.

PS: na tvoj účel by možno bola použiteľná aj nejaká fotopasca.
karner
07.10.24,17:02
Bez pripojenia na internet sa nedá používať? Ja na chalupe nemám internet ani v bytovom dome to nikto nechce platiť.
Nandrolon
07.10.24,17:22
Používať sa dá, ale neviem si predstaviť, ako by si chcel ten záznam dostať napr. do notebooku. To budeš stále na rebríku so šrobovákom v ruke vyťahovať pamäťovú kartu, kopírovať do notebooku a dávať naspäť?
Na tvoje použitie by boli možno vhodné klasické drôtové IP kamery, ktoré majú svoju jednotku, cez ktorú sú napájané a ktorá aj nahráva. Jednotka je potom pichnutá doma do TV. Toto riešenie je úplne bez internetu.
Inštaloval som takýto systém, ale nepáčil sa mi....
karner
07.10.24,17:24
Ja nevyužijem kameru s WiFi.
Nandrolon
07.10.24,17:26
Podľa mňa všetky kamery, ktoré nahrávajú lokálne na kartu sú primárne robené na prenos týchto údajov cez wifi. Ono to nie je tak robené na neustále vyťahovanie a zasúvanie karty. Musí to byť utesnené, takže sa predpokladá, že kartu tam vložíš iba raz a už sťahuješ a pozeráš bezdrôtovo.
karner
07.10.24,17:30
Určite funguje IP kamera aj bez WiFi pripojemia? Doteraz mi v servisoch s kamerami tvrdili, že nie.
Nandrolon
07.10.24,17:34
Prečo by tie "drôtové" kamery mali vyžadovať wifi? Netvrdím, že to tie systémy nemajú, ale väčšinou sa na router napojí až tá nahrávacia jednotka a nie je to nutnosť. Niektoré systémy sú úmyselne bez pripojenia a teda bez možnosti sa tam softvérovo zvonka nabúrať. Asi sa nerozumieme. Niektoré kamery potrebujú ku svojej činnosti aj nahrávaciu jednotku, iné fungujú samostatne, tie sa väčšinou označujú ako tá moja smart. Ak to neplánuješ napojiť na WIFI, tak potrebuješ práve ten set kamery/kamier s tou jednotkou. Kľudne nejaký lacný analógový set.
duves
08.10.24,10:47
A máš predstavu, ako sa taka kamera aktivuje? Cez wifi. Takže taku kupiš, potom ju umiestniš kam treba a bude zapisovať na SD kartu. Už bez pripojenia na wifi.
duves
08.10.24,11:29
Treba listovat vyrobky na alze a čítať otazky, niekedy ani technici nevedia. Pozri sem : https://www.alza.sk/tp-link-tapo-c320ws-outdoor-home-security-wifi-camera-d7269261.htm#discussionPosts je tam OTAZKA Z 13.02.2024