Jana 44
11.11.24,16:04
Po smrti klienta zariadenia pre seniorov kde je uložená zdravotná dokumentácia
Ďakujem
veronikasad
11.11.24,15:16
V príslušnom úrade samosprávneho jraja
Negoce
11.11.24,15:35
Zariadenie pre seniorov by malo mať vypracované interné smernice o uchovávaní a ochrane zdravotnej dokumentácie, ktoré zabezpečia, že dokumentácia bude správne uchovávaná a chránená pred zneužitím.
Po smrti klienta sa dokumentácia uschováva v zariadení, po dobu 20 rokov od posledného ošetrenia (pokiaľ to bola zdravotná dokumentácia, zariadenie pre seniorov zvyčajne nie sú zdravotníckymi zariadeniami , sú zariadeniami sociálnych služieb ).
V zariadení pre seniorov poskytuje zdravotná starostlivosť v rozsahu ošetrovateľskej starostlivosti.
Teda ak hľadáš kompletnú zdravotnú dokumentáciu mala by byť u praktického lekára pre dospelých (ich ošetrujúceho lekára- obvodného) , popr. nájde sa v e-zdraví (nemusí byť kompletná, zákon neprikazuje viesť kompletnú zdrav. dokumentáciu elektron. formou).
Do e-zdravia sa dostaneš ale iba príkazom, súhlasom príslušnej inštitúcie.
Jana 44
11.11.24,17:11
Ďakujem a môžem ako dcéra požiadať o nahladnuti do dokumentácii?
Negoce
11.11.24,17:29
píšem o zdravotnej dokumentácie, tú rieši zákon č. 576/2004, konkrétne § 25..........nájdite sa tam......
https://www.zakonypreludi.sk/zz/2004-576

z osobnej skúsenosti:

ak som chcela nahliadnuť do vyšetrovacieho spisu, kt. je súčasťou zdravotná dokumentácia , po mojej nebohej mame (otec už dávnejšie nežije), musela som mať písomne overené súhlasy od súrodencov, musel ma príslušný súd stanoviť ako opatrovníka , až po právoplatnom Ustanovení OS som mohla nahliadnuť do dokumentácie (mohla som si urobiť výpisy, ofotiť ai)......