Petra122
19.02.25,22:15
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či má právo MŠ obmedziť vstup rodičov s kočíkom do škôlky. Nie sú tam žiadne uzke priestory ani nič podobné. X rokov sa tam chodilo s kočíkmi, ale teraz si zrazu vymysleli, ze nemožeme, lebo že vraj robíme čierne čmuhy (doteraz sme ich asi nerobili :-) )
Maju na to pravo? Neviem si predstavit s malym dieťaťom na rukach obliekať druhe dieťa. Kočík si mame nechat pred budovou. A nie je tam ani strecha pid ktoru by sme ho dali. O nejakej moznej kradezi ani nehovorim. Majú na niečo takéto právo?
misoft
20.02.25,05:25
"HRÔZA! NEPOVOLIA VSTUP S KOČÍKOM DO BUDOVY!" :eek::eek::eek:
Nuž milá moja: a premýšľala si o tom, čo sa stane, ak tam naraz s kočíkmi vojde 5, 6, 7 mamičiek? Aká tam bude tlačenica? NIE! A premýšľala si o tom, že ten personál (opratovačky) to MUSIA za vami vždy poumývať, pretože je ich povinnosťou udržiavať čistotu a hygienu priestorov MŠ? NIE! Tebe ide len o tvoje POHODLIE!!! Na ostatných (málo platených) zamestnancov už NEMYSLÍŠ!!!:(
Moja manželka pracuje v MŠ, práve na pozícii upracovačka. Vieš ty, že aj po rodičoch, ktorí nosia deti musí ráno umývať schody, chodby, prezliekarne, pretože aj oni nanosia bordel. Taktiež, ak decká idú von a prídu späť, znova umývať a potom keď prídu rodičia pre deti. Milá moja - umýva chodby, prezliekarne 3x denne!!! Okrem toho triedy! A najmä ak sú deti po výdaji stravy. VIEŠ SI TO PREDSTAVIŤ? NEVIEŠ! Okrem toho - MŠ je školské zariadenie (často neštátne) a nie je to verejná budova, kde aj keď sú bezbariérové, povolia často vstupy s kočíkom! Takže - majú na to právo!

Skús si to len na týždeň - pracovať ako upratovačka. Po prvom dni zdrhneš!
A prístrešky - máte možnosť požiadať vedenie M!S, aby uvažovali o nejakom prístrešku - ak bude M"S/zriaďovateľ dostatok financií - možno niečo vymyslia.
Petra122
20.02.25,09:46
Krasny komentar. Ďakujem velmi pekne za pomoc. Mam v rodine upratovačku a poznam veľa upratovačiek. Viem aku ťažku maju pracu. Šatne su hned za prvymi dverami ako sa vchadza do skolky. Takze nic ine sa nezaspini (aj ked o to tu vobec nejde). Tu satnu bude musiet pani upratovacka umyt tak ci tak, ci sa tam bude chodit s topankami alebo aj s kocikmi. Nejdem tu rozduchavat vasne ohladne pohodlia mamiciek. Ja by som bola najradsej keby som sa s tym kocikom nemusela tam trepat, no bohuzial nemam na vyber. Co sa tyka poctu kocikov sme mala obec a dokopy v celej skolke su 4 mamicky co chodia s kociarom ( 2 do jednej triedy a dve do druhej), takze k blokovaniu nedojde. A ak by doslo tak predsa pockam kym sa to uvolni a vojdem potom. 20 rokov nikomu v skolke kociky nevadili a zrazu vadia... to je na tom cudne.. ale ide mi len o to ci to mozu len tak zakazat. Ak ano. Je to v poriadku