printerscd
12.04.25,23:09
Zdravím.
Musel som dať vytiahnuť zub- dolná 6-tka.
Riešili ste implantát alebo to nechávate voľné?
Aké to má negatíva do budúcna ak to ostane vlastne bez zuba-implantatu?
Vďaka.
Musel som dať vytiahnuť zub- dolná 6-tka.
Riešili ste implantát alebo to nechávate voľné?
Aké to má negatíva do budúcna ak to ostane vlastne bez zuba-implantatu?
Vďaka.
Chobot
12.04.25,22:48
Implantát pozitíva:
- nemáš dieru
Implantáta negatíva:
- stojí to peniaze
Diera pozitíva:
- ušetril si
Diera negatíva:
- máš dieru v chrupe
- nemáš dieru
Implantáta negatíva:
- stojí to peniaze
Diera pozitíva:
- ušetril si
Diera negatíva:
- máš dieru v chrupe
pavol54
13.04.25,05:00
Zubár, ktorý sa tým zaoberá ti na základe snímku povie, či sa dá alebo nedá použiť je tam veľa faktorov.
Inak vidíš tu sa to hýri odborníkmi na všetko
Inak vidíš tu sa to hýri odborníkmi na všetko
veronikasad
13.04.25,06:44
Záleží od tvojich finančných možností, veku a celkového zdravotného stavu ústnej dutiny. Konečne slovo, po odborných vyšetreniach, bude mať stomatológ. Nie vždy telo pacienta implantát príjme...
Ak zostanes s medzerou, kosť následkom zuvania sa zvykne zmenšovať a keď budeš potrebovať korunky na vedľajšie zuby a vyplniť aj túto medzeru, je s tým problém, niekedy to treba riešiť aj ďalšou operáciou
Ešte doplním, ak si citlivý na bolesť, toto sú naozaj bolestivé zákroky
Ak zostanes s medzerou, kosť následkom zuvania sa zvykne zmenšovať a keď budeš potrebovať korunky na vedľajšie zuby a vyplniť aj túto medzeru, je s tým problém, niekedy to treba riešiť aj ďalšou operáciou
Ešte doplním, ak si citlivý na bolesť, toto sú naozaj bolestivé zákroky
Mária27
13.04.25,10:27
Na pár koreňoch mi objavili akýsi zápal, vytrhali a dali implantáty. Stálo to cez 6000 eur. Nebolelo vôbec - pod nejakým svetlom ... mali sme nasadené okuliare. Pomáhala umelá inteligencia - na obrazovku vypisovala diagnózu a aktuálny stav, dávala návod ako ďalej.
Je to ako normálne vlastné zuby.
Je to ako normálne vlastné zuby.
mandyla
29.05.25,17:30
Pred vytrhnutím tiež 6-ky som povedala zubárovi že by som mala záujem o implantát. Urobil snímok či vzhľadom na stav kostí je možné ho vsadiť. Navrhol mi že v tom prípade je najlepšie šroubku - na ktorú v ďalšom kroku nasadí zub -vložiť vzápätí po vytrhnutí zuba. Za pár týždňov šroubku "obrastie" kostná hmota a môže nasadiť zub. Nemala som a ani nemám s tým žiadne problémy.
Martuk
29.05.25,17:38
pred nejakymi rokmi mi zubar kvoli zapalu a naslednemu zahnisaniu vytrhol vpravo dole tusim 5. Mam v hube dieru a je mi to jedno. Neriesim starostlivost a podobne, o jeden zub menej, o ktory sa treba starat a vobec mi nechyba. Ak nevies co s peniazmi, tak ti poslem cislo uctu, mozes mi poslat. Implantat je podla mna blbost a vyhodene prachy, ale ako uz bolo spomenute, posledne slovo bude mat zubar a tvoja penazenka.
cinky16
30.05.25,09:09
a kde vam robilit tento zákrok?
Negoce
30.05.25,09:43
aj ja mám 2 implantáty, mne robili zákrok (pred rokom) v KE
cinky16
30.05.25,12:13
moezm poprosit nazov kliniky ?