printerscd
12.04.25,23:09
Zdravím.
Musel som dať vytiahnuť zub- dolná 6-tka.
Riešili ste implantát alebo to nechávate voľné?
Aké to má negatíva do budúcna ak to ostane vlastne bez zuba-implantatu?

Vďaka.
Chobot
12.04.25,22:48
Implantát pozitíva:
- nemáš dieru

Implantáta negatíva:
- stojí to peniaze

Diera pozitíva:
- ušetril si

Diera negatíva:
- máš dieru v chrupe
pavol54
13.04.25,05:00
Zubár, ktorý sa tým zaoberá ti na základe snímku povie, či sa dá alebo nedá použiť je tam veľa faktorov.
Inak vidíš tu sa to hýri odborníkmi na všetko
veronikasad
13.04.25,06:44
Záleží od tvojich finančných možností, veku a celkového zdravotného stavu ústnej dutiny. Konečne slovo, po odborných vyšetreniach, bude mať stomatológ. Nie vždy telo pacienta implantát príjme...
Ak zostanes s medzerou, kosť následkom zuvania sa zvykne zmenšovať a keď budeš potrebovať korunky na vedľajšie zuby a vyplniť aj túto medzeru, je s tým problém, niekedy to treba riešiť aj ďalšou operáciou
Ešte doplním, ak si citlivý na bolesť, toto sú naozaj bolestivé zákroky
Mária27
13.04.25,10:27
Na pár koreňoch mi objavili akýsi zápal, vytrhali a dali implantáty. Stálo to cez 6000 eur. Nebolelo vôbec - pod nejakým svetlom ... mali sme nasadené okuliare. Pomáhala umelá inteligencia - na obrazovku vypisovala diagnózu a aktuálny stav, dávala návod ako ďalej.
Je to ako normálne vlastné zuby.
mandyla
29.05.25,17:30
Pred vytrhnutím tiež 6-ky som povedala zubárovi že by som mala záujem o implantát. Urobil snímok či vzhľadom na stav kostí je možné ho vsadiť. Navrhol mi že v tom prípade je najlepšie šroubku - na ktorú v ďalšom kroku nasadí zub -vložiť vzápätí po vytrhnutí zuba. Za pár týždňov šroubku "obrastie" kostná hmota a môže nasadiť zub. Nemala som a ani nemám s tým žiadne problémy.
Martuk
29.05.25,17:38
pred nejakymi rokmi mi zubar kvoli zapalu a naslednemu zahnisaniu vytrhol vpravo dole tusim 5. Mam v hube dieru a je mi to jedno. Neriesim starostlivost a podobne, o jeden zub menej, o ktory sa treba starat a vobec mi nechyba. Ak nevies co s peniazmi, tak ti poslem cislo uctu, mozes mi poslat. Implantat je podla mna blbost a vyhodene prachy, ale ako uz bolo spomenute, posledne slovo bude mat zubar a tvoja penazenka.
cinky16
30.05.25,09:09
a kde vam robilit tento zákrok?
Negoce
30.05.25,09:43
aj ja mám 2 implantáty, mne robili zákrok (pred rokom) v KE
cinky16
30.05.25,12:13
moezm poprosit nazov kliniky ?