solide
21.05.25,12:05
Dobrý deň veľmi pekne by som poprosil o radu. Začal mi vypisovať Google že mám plný Google disk ktorý má kapacitu 15GB, aby som si ju zväčšil, alebo vyčistil Google disk. Zväčšiť kapacitu neplánujem, chcem si len z disku a mobilu vymazat nepotrebné veci.
Veľmi pekne poprosím skúsenejších o radu, ako ďalej postupovať tak aby som si vytriedením fotiek z Google disku, OneDrive vytriedil aj fotografie v aplikáci Fotky v mobile? Po následnom vyčistení obidvoch priestorov by som si chcel zrušiť ďalšie nahrávanie, fotiek na disk Google. t.j synchronizáciu fotiek v mobile s uloziskom v google disku. Prosím neporadíte konkrétne ako na to, tak aby som niečo treiedením fotiek nieco nenávratne nezmazal, čo nechcem . Ako som písal ak by sa to dalo takto spraviť tak by som si vyčistil priestor fotiek v Google disk,a OneDrive vymazaním nepotrebných fotiek a či sa to potom následne synchronizuje aj v mobile v aplikácii Fotky v mobile Samsung Galaxy S24 Ultra. Ďakujem za každú dobrú radu J
Veľmi pekne poprosím skúsenejších o radu, ako ďalej postupovať tak aby som si vytriedením fotiek z Google disku, OneDrive vytriedil aj fotografie v aplikáci Fotky v mobile? Po následnom vyčistení obidvoch priestorov by som si chcel zrušiť ďalšie nahrávanie, fotiek na disk Google. t.j synchronizáciu fotiek v mobile s uloziskom v google disku. Prosím neporadíte konkrétne ako na to, tak aby som niečo treiedením fotiek nieco nenávratne nezmazal, čo nechcem . Ako som písal ak by sa to dalo takto spraviť tak by som si vyčistil priestor fotiek v Google disk,a OneDrive vymazaním nepotrebných fotiek a či sa to potom následne synchronizuje aj v mobile v aplikácii Fotky v mobile Samsung Galaxy S24 Ultra. Ďakujem za každú dobrú radu J
buchač
22.05.25,10:08
Presun fotiek do PC je asi najlepšia cesta.
Následné triedenie do jednotlivých súborov podľa vlastného uváženia je už len otázka času.
Následné triedenie do jednotlivých súborov podľa vlastného uváženia je už len otázka času.
misoft
22.05.25,14:20
Ako už "niekto napísal - svoje fotky si presuň do PC, kde si vytvoríš svoj vlastný priečinok (podobne sa to dá i v mobile - nový priečinok a presunúť do neho). Potom začneš v mobile mazať fotky. Pokiaľ je synchronizácia smer mobil-OneDrive - malo vy zmazať aj v OneDrive. Druhá možnosť - zakázať synchronizáciu mobilu s OneDrive (a samozrejme s PC), v mobile vymazať, potom vojsť do Onedrive (cez PC) a tam tiež vymazať. Ale pozor! Fotky v OneDrive ("vymazané") sa presunú len do KOŠA, fyzicky tam stále budú a neuvoľní ti to ihneď kapacitu - v Koši sa automaticky vymažú po - 30-tich dňoch, ale môžeš i okamžite.