gabooz
16.10.06,08:49
1. pri zmene predmete podnikania s.r.o. musim prilozit novy vypis z registra trestov, aj ked konatel ostava ten isty?
2. pri ustanoveni zodpovedneho zastupcu potrebujem overenu kopiu diplomu alebo staci len kopia? pripadne ake ine dokumenty potrebujem ?
3. pri zakladani uplne novej s.r.o. musim naprv poziadat o vydanie zivnostenskeho opravnenia alebo najprv registrovat v obchodnom registry?
V pripade, ze najprv ziadam o vydanie ziv. opravnenia, kto je opravnena osoba tuto ziadost podpisat ?


Dakujem za odpovede
josh
16.10.06,08:23
1. zivnostenske urady v mojom okoli to tak ziadaju
2. asi osvedceny odpis diplomu (opat zavisi od konkretneho ObU, u nas to tak ziadaju), mozno bude treba cestne vyhlasenie o praxi (zavisi od predmetu cinnosti, ci tam je nutna prax), urcite bude treba suhlas toho cloveka o ustanoveni za zodpovedneho zastupcu
3. najprv zivnostensky list, opravnena osoba su zakladatelia, ktori maju zakonne splnomocnenie vykonat vsetky ukony smerujuce k vzniku.
4. ked si zakladas sro sam, rataj s tym, ze o nejaku dobu s tym budes mat mozno problemy, ak si nekonzultoval zakladanie s pravnikom (notarom, advokatom).
okikoo
08.03.07,09:58
... ked si zakladas sro sam, rataj s tym, ze o nejaku dobu s tym budes mat mozno problemy, ak si nekonzultoval zakladanie s pravnikom (notarom, advokatom).

Alebo si poriadne nepreštudoval tento prípad na Porade napr. tú
http://www.porada.sk/t2017-p9-zakladatesk-listinasro.html (http://www.porada.sk/t2017-p9-zakladatesk-listinasro.html)
Dan1
08.03.07,10:58
Z mojich skúsenosti :
1. treba výpis z registra trestov starý max 3 mesiace
2. stačí kópia diplomu a originál na živnost. úrad doniesť so sebou k nahliadnutiu
3.pri zakladaní sro je potrebná vypracovaná spoloč. zmluva, overená a tú doniesť na ŽÚ, spolu s listom vlastníctva, alebo nájomnou zmluvou ( kópie a originál k nahliadnutiu) kde bude sídlo sro, ujasnenú predstavu o predmete podnikania, keď tak aspoň u nás s tým v pohode pani na ŽÚ pomôže správne sformulovať, 1.000,-Sk kolok a zobrať so sebou zodpovedného zástupcu, aby podpísal papier o zodpovednosti. Snáď som nič nezabudla.
Toto sa všetko podá na ŽÚ a asi do troch dní je ŽL a na základe neho sa podá návrh na zápis do OR. A k tomu treba zase ďalšie papiere. Ak budú všetky, tak Vám sro zapíšu aj do 3 dní.
Tak to je v skratke, ale pre upresnenie nakoľko neviem či to funguje tak na každom ŽÚ si tam zavolajte a oni Vám povedia čo a ako. Veľa úspechov a bezproblémový priebeh.