xena
25.10.06,10:50
Ahojte,
firma prešla na program MRP. Poraďte mi ako tu vytvoriť analytiku na DPH vstup, výstup, dodanie tovaru a odpočet na dodanie z EU.
Mám chaos ešte v označení DPH ako P alebo A pri jednotlivých kategoriach /napr. vstup je P alebo A apod. ..../
Ďakujem za skorú odpoveď.
M&J
25.10.06,09:36
DPH je prednastavené vo všetkých agendách a dostaneš sa k nemu jednoducho kliknutím na ikonku výberu pri type DPH a program ti sám ponukne DPH podľa toho či si na vstupe alebo na výstupe.
Ja by som naopak potrebovala poradiť aký typ DPH použiť pri zaraďovaní zahraničnej faktúry u podnikateľa, ktorý zatiaľ nie je platcom DPH a ani nie je registrovaný pre daň podľa § 7. Potrebujem tam typ, aby som mohla zaregistrovať FA ako zahraničnú so zadaním zahran.meny a príslušného kurzu. Ďakujem
danusi
25.10.06,10:42
Pri nastaveniach program máš ponuku zadávanie zahraničnej meny vo faktúrach. Tú keď si odfajkneš, tak ti bude ponúkať všetky faktúry (alebo číslelnú radu, ktorú si pre zahr. faktúry určiš). Naspodu, kde sa píšu položky (text), tam na lište tesne nad tým máš ponuku zadania zahraničnej meny. Keď si na to klikneš, ponúkne ti zadanie kurzu. Ja zadávam - 1, názov zahr. meny a pod to kurz. Je to dobré, aj DPH pri samozdanení potom v čiastkach ponúka na dopísanie.
xena
25.10.06,11:07
No ja som myslela pri účtovaní v denníku nie pri došlých resp.vyšlých faktúrach.
Tam potrebujem analytiku. A keď zadávam analytiku pýta P alebo A?
lenkak
25.10.06,15:03
P - pasívum.