abp1
30.11.06,22:04
Alfa alebo Pohoda. Ktory program je lepsi na jednoduche uctovnictvo Alfa alebo Pohoda. Vyskusala som obidva, ale neviem si vybrat. Prosim poradte.
Dakujem.
Manual
01.12.06,02:06
V ktorom sa na najlepšie cítiš doma, to je individualne, ja mám Alfu
marcik
01.12.06,05:32
Ja mám Alfu, aj Pohodu ale poviem ti že niečo je lepšie v Alfe a niečo v Pohode!! Mne lepšie pasuje Pohoda,ale Alfa je pán program!Výber je na tebe!
ormika
01.12.06,05:39
Prikláňam sa k ALFE, ale je to fakt na tebe, ťažko sa v tomto smere radí. ALFU môžem odporúčať. Prajem šťastnú ruku pri výbere!;)
BRUSNO
01.12.06,06:08
ALFA, ALFA, ALFA. PS - prajem príjemné účtovanie.
M0NIKA
04.12.06,10:23
Poznám obidva programy, ja som si vybrala ALFU.
laguna
07.12.06,10:08
Používam Alfu už veľa rokov, nedám dopustiť :))) Teraz som si zakúpil olymp a ešte mi chýba omega :-)
Jozef Mihál
07.12.06,10:21
Pohoda je pohoda.
kikoza
07.12.06,10:33
Mám všetky tri Alfa, Omega, Olymp a som tiež veľmi spokojná.
fajnovka
07.12.06,11:38
vidím že začína prevládať alfa..tak rýchlo pridám hlas POHODE lebo je squelá :p
monnica
07.12.06,11:45
A čo tak MRP? Mne sa v ňom robí super.:)
Beata
07.12.06,11:46
mgm
07.12.06,11:48
Ja som skúšala aj Alfu, aj Pohodu. Viac mi vyhovuje Alfa
Richard
07.12.06,12:14
Takto tvorené ankety sú veľmi zavádzajúce. Skôr sa tu vyjadrujú užívatelia k tomu čo používajú.

Ak chceš vedieť čo je v skutočnosti lepšie, musela by si sa pýtať na konkrétne funkcie (a zasa záleží od užívateľa nakoľko poznajú a využívajú jednotlivé funkcie softvérov) a potom porovnať.

Na to by bola najlepšia recenzia od ľudí, ktorí sú technicky zdatní a ovládajú obidva sofvéry a zároveň účtovníctvo aby vedeli porovnať proces spracovania údajov.

Takže ja na tvojom mieste sa najviac spolieham na testovanie oboch aplikácií a uvidíš u ktorej sa ti intuitívne pracuje lepšie. Až potom prihliadaj na skúsenosti iných, ale skôr konkrétne skúsenosti ako tie "ja používam toto a toto a som spokojná".
Niektorí sú spokojný s Trabantom až dovtedy, kým si nezašoférujú na Mercedesy a sú aj takí, ktorí majú svoj dôvod uprednostniť Trabant aj pred Mercedesom :-) [napr. kvôli cene, citovému vzťahu atď :)]
Manual
07.12.06,12:18
vidím že začína prevládať alfa..tak rýchlo pridám hlas POHODE lebo je squelá :p Treba samozrejme zvážiť aj servis, operatívne zapracovávanie legislatívy do programu a promtnosť riešenia nahlásených problémov. A v tomto smere má Kros NAVRCH.;)
UCET
07.12.06,13:48
su velmi podobne tiez som mal tazku hlavu sa rozhodnu ale vyhrala ALFA preco?? Lebo Kros je slovenska firma a ich sluzby su rychlejsie a dostupnejsie.
Eva Hodásová
07.12.06,15:33
Ja ako účtovníčka poznám KROS, ale keď by som si mala vybrať, tak POHODA je lepšia.Zastúpenie má v Bratislave a vo Zvolene.Po odbornej stránke nemám výhrady, ich promtné zapracovanie nových legilatív mi vyhovuje, vedia poradiť aj telefon.kontaktom.Pre začiatočníka je jednoduchší. Učila som dve dievčatá v KROSE a prešli POHODU.A potom je tam aj rozdiel v cene. Pohoda mi vychádza lacnejšia.
laguna
08.12.06,05:36
Ja by som ti navrhol, objednať si obidve demo-verzie, popracovať v nich, porovnáš a potom sa rozhodnúť...
UCET
08.12.06,07:49
Ja ako účtovníčka poznám KROS, ale keď by som si mala vybrať, tak POHODA je lepšia.Zastúpenie má v Bratislave a vo Zvolene.Po odbornej stránke nemám výhrady, ich promtné zapracovanie nových legilatív mi vyhovuje, vedia poradiť aj telefon.kontaktom.Pre začiatočníka je jednoduchší. Učila som dve dievčatá v KROSE a prešli POHODU.A potom je tam aj rozdiel v cene. Pohoda mi vychádza lacnejšia.

Je to samozrejme vsetko vec nazoru treba vyskusat a porovnat. Ja som s Krosom nadmieru spokojny maju zastupenie po celom SR - Bratislava, Košice, Spišká, Bystrica, Trenčín, Nitra a centrala Žilina. Hot - line dostupný na všetkych pobočkách. Úvodne zaškolenia su v cene programu na všetkych pobočkach - informuju ma o všetkom myslim že služby majú fakt dobre a adekvatne k cene...
victoria
08.12.06,07:55
Pracovala som v obidvoch programoch ale jednoznacne u mna vyhral KROS a tak som vsadila na vsetky ich programy. POHODA sa mi zdala náročnejšia a čo sa týka servisu majú iba stredisko v Bratislave a vo Zvolene. Na zvolenské stredisko som telefonovala aj písala e-mail a doteraz sa mi nikto neozval. Možno to bolo v začiatkoch keď ho zavádzali ale tá podpora z ich strany sa mi zdala nedostatočná. Navyše KROS mi ponúkol že mám zadarmo nárok na zaškolenie pri kúpe ich programu u nich na pobočke nejaké základné informácie.
SMartina
08.12.06,12:24
:D Alfa je super. Nevymenila by som ju za žiadny program. Mám ja Olymp a Omegu z Krosu a všetko je superrrrrr.
Eva Hodásová
08.12.06,14:07
Je to vec názoru, čo kto potrebuje, mám klienta, ktorý KROS kúpil za veľmi slušnú sumu, robil v tom KROSE asi pol roka, potom videl u mňa POHODU a odvtedy v nej robí. Preto záleží , na čo okrem účtovníctva sa program používa.Lebo cenove sa to nedá porovnať, POHODA ma vyšla ďaleko lacnejšie ako môjho klienta KROS.Ale je to na každom, ako si vyberie. Súhlasím , že si treba vybrať demo a vyskúšať.Každému sedí niečo iné.
Airamz
10.12.06,06:53
Ja mám Alfu a Olymp asi od roku 2002. Prezrela som si demo-verzie a začala som pokusne s ľahšími firmami. Odvtedy nedám na KROS dopustiť, lebo všetko funguje super - nové verzie sú vždy v aktuálnom čase a prinášajú veľa vylepšení, taktiež hotline je k nezaplateniu a taktiež školenia sú na dobrej úrovni.
Želám celému KROS-u veľa pracovných úspechov.

Ale konkrétny výber je určite individuálny.
:)
ola
10.12.06,07:15
Ja som veľmi spokojná s Alfou...skutočne je to program, ktorý má "intuitívne" ovládanie. Testovala som ho na demoverzii a úplne prirodzene aj bez príručky som ho ľahko a celkom rýchlo zvládla. Pri Pohode som už potrebovala nakúkať do príručky a venovať jej omnoho viac času. Ovládanie sa mi zdalo zložitejšie.
A samozrejme, ako tu už bolo spomenuté, treba pri rozhodovaní prihliadať aj na servis a služby poskytované predajcom.
laguna
11.12.06,07:05
Prijal by som od vás porovnanie Podvojné účto omega vs pohoda kto más skúsenosti :-) vďaka
Martinbiro
12.12.06,07:17
zdravim

Ja tiez teraz premylsam nad kupou. Stiahol som si alfu a olymp a tiez aj pohodu a dokonca som chcel mrknut aj na money3 .
money som hned zavrhol pre zacinajuceho cloveka sa mi to nezdalo.
pohodu som si nainstaloval co sa tyka uctovnictva sa mi zda pohoda prehladnejsia a nemal som problem sa tam zorientovat ale na druhej strane alfa sa mi zdala po tejto stranke premakanejsia sice tam treba pracovat viac s ciselnikmi ale je to podla mna trosicku komplikovanejsie.
Nakolko mam jedneho zamstnanca invalida tak som samozrejme skusal aj mzdy a to sa mi zase zda v olymp tiez prepracovanejsi narozdiel od pohody kde som nevedel najst nejake tie veci ohladne zapracovania toho mojho invalida :)) do systemu myslim tym upravit % do zdravotnej . v olympe som si to predvolil jednym tlacitko.
ciez podla mna pohoda jednoduche uctovnictvo pre zaciatocnikov je lepsie a zase olymp sa mi zda byt lepsi na mzdy.
cize aj ked som zaciatocnik asi uprednostnim alfu a olymp ako pohodu aj ked to mozno bude pracnejsie na naucenie ale myslim ze sa to vrati :)
Manual
12.12.06,12:58
cize aj ked som zaciatocnik asi uprednostnim alfu a olymp ako pohodu aj ked to mozno bude pracnejsie na naucenie ale myslim ze sa to vrati :)
Určite sa ti to vráti v podobe všetkých možných výstupov pre všetky institúcie, kde dáš len pečiatku a podpis. A v tom je neoceniteľný komfort týchto programov.
Pekný deň...:)
mgm
12.12.06,13:26
Určite sa ti to vráti v podobe všetkých možných výstupov pre všetky institúcie, kde dáš len pečiatku a podpis. A v tom je neoceniteľný komfort týchto programov.
Pekný deň...:)

Áno, je to super, keď všetky zostavy - DPH /Alfa/, Prehľady, Výkazy, rôzne tlačivá pre poisťovne /Olymp/ stačí iba opečiatkovať a podpísať. To sa mi najviac páči
Martinbiro
13.12.06,08:54
Určite sa ti to vráti v podobe všetkých možných výstupov pre všetky institúcie, kde dáš len pečiatku a podpis. A v tom je neoceniteľný komfort týchto programov.
Pekný deň...:)

A v pohode to tak nieje ze iba opeciatkujem ? tam som to zatial nezistil
Betina2
13.12.06,13:01
Isteže aj v Pohode to ide. Všetky možné výstupy. Opečiatkuješ a ideš. Ja v nej robím od začiatku (od 2000). Mám komplet a som spokojná. Je prehľadnejšia ako napr. Omega. Všetko mám na "pľaci" a samozrejme je to prepojené. Čo sa týka servisu, žiaden problém. Mne vždy poradili promptne. A skúšala som aj omegu, ale zdalo sami to dosť ťažkopádne. Možno vec zvyku. Ale aby sa v nej nedal urobiť stornovací doklad alebo dobropis priamo z pôvodného dokladu jediným povelom? V Omege som ju musela robiť nanovo. Ale možno je to vecou praxe. U mňa zvíťazila Pohoda vďaka pomeru kvalita/cena. A keď máš aj report Designer, urobíš si zostavu na tlač, akú len chceš. Ja mám napr. takto prednastavené pracovné zmluvy či DVP. Nahodím zamestnaca s údajmi a už len vytlačím. A k pohode si za slušnú cenu môžem dokúpiť rôzne prídavné moduly. V základnom balíku mám toho oveľa viac, ako pri Omege. A za podstatne nižšiu cenu. jediné, čo môžem Pohode vytknúť je, že ešte nezapracovali do nej registratúru tak, ako to má poprepájané Omega. Tak toto jediné Omege závidím.
Martinbiro
14.12.06,07:39
a spytam sa akym sposobom je mozne v pohone nastavit ked je zamestnanec invalid do 70% hladal som to hadam hodinu a nenasiel som akym sposobom sa nastavuje toto ?
UCET
14.12.06,11:31
[quote=mitosinkova]Isteže aj Ale aby sa v nej nedal urobiť stornovací doklad alebo dobropis priamo z pôvodného dokladu jediným povelom? V Omege som ju musela robiť nanovo. quote]

je to naozaj vec praxe lebo robim v Omege uz niekolko rokov a urcite nemusim dobropis alebo storno fakturu robit na novo. Je to automaticky prepojene z pôvodneho dokladu.
abp1
27.12.06,20:26
Dakujem za vsetky rady.
Vybrala som si nakoniec Alfu a som s nou, na začiatok, celkom spokojná.
Ešte raz ďakujem
orazel
07.01.07,15:03
Na základe vlastných skúseností radím Alfu
hmd
27.02.14,18:12
Aktivne som pracoval v MRP, 5rokov JU+sklad+mzdy. Dalej v Alfe - Alfe + 11rokov do teraz. A taktiez v Pohode podvojne uctovnictvo konplet viac ako 1rok. Dalej v programe Sunsoft - 10 rokov JU+Oasis velkosklad. Mzdy z Houru - 5rokov (Poznam aj pracu v Omega, Money, Kodas, Softip, Karat, Agbra.)

Pracoval som v nich aj sucastne ako živnostnik doma aj zamestnanec v praci.
Vo vsetkych sa mi pracovalo dobre sucasne pouzivam uz len alfu+.

Ale pokial by som si mal dnes vybrat beriem Pohodu ci uz jednoduchu aj podvojnu (aj ked sa moze zdat zo zaciatku neprehladna). Vynikajuci konplexny program vcetne miezd.

Najviac intuitivne je MRP , najstarsi program povodom z jzd Slusovic. Velmi dobra jednoducha skladacka programov.

Alfa, Alfa+ vemi dobre sleduje legislativu. Alfa + aj ked ma vatsie moznosti windowsu
sa mi zda menej pohodlna ako povodna alfa . Alfu + pouzivam do teraz. Bez vaznych dovodov ju uz menit nebudem.

Jedine pri prechode na s.r.o jednoznacne zoberiem Pohodu . Jednoduchy prechod z Alfa+ na Omega/Olymp mi za to nestoji.