manga
04.12.06,09:18
prosim vas..... ako sa spatne opravuju mzdy ??!! konkretne, potrebujem opravit prispevok zo SF na stravovanie.. nezmenia sa odvody, len vyska doplatku v hotovosti a prispevok na str.listky.......
manga
04.12.06,10:28
neuviedla som program ABRA Gold mzdy... prosiiiiim poradte....
Nutricia
04.12.06,10:43
Neviem co máš konkrétne na mysli,ale príspevok zo soc.fondu na stravovanie nemá zo mzdami nič spoločné.Príspevok zo SF na stravovanie sa odzrkadlí len v účtovníctve, predpokladám že potrebuješ opravit len čiastky za stravné lístky ktoré platia zamestnanci z čistej mzdy.Neviem či má tento program uzávierky za každý mesiac, ale ak nie tak to len opravíš vo výplatných páskach a so zamestnancami to dorovnáš cez pokladnu.
manga
04.12.06,10:55
prave ten prispevok by som potrebovala upravit. vlastne znizit im cenu za listok.
Elena-LV
27.12.06,23:02
Nuž Abru som mala prelúskanú takmer do poslednej bodky. Ak som potrebovala opraviť niečo v mzdách, robila som to nasledovne:
1 - vytlačiť kontrolnú zostavu (pre porovnanie, či zmeny nespôsobili závažnejšie dôsledky)
2 - zozálohovať mzdy
3 - mechanicky ručne presunúť súbory mzhnt.cdx a mzhnt.dbf do iného adresára (najlepšie na iný disk). Sú pod ABRAGOLD/FY01..../M09 (to číslo pri FY sa mení, ak máte multilicenciu na viac firiem - každá má iné).
4 - spustiť abru
5 - v mzdách sa objaví funkčná identifikácia obdobia, v ktorom chcete robiť, nastavte si oprave predchádzajúci mesiac a ten potom uzavrite.
6 - otvoríte mesiac, ktorý potrebujete opraviť. Dá Vám na výber, či chcete zrušiť už zaúčtované veci z tohto mesiaca. Ak sa nič v účtovných žiadostiach nemení, netreba, ak áno, nezabudneme si nastaviť po oprave mesiaca v Globálnych funkciách číslo radu dokladov (ak opravujeme 7. mesiac, dáme HM (aj ostatné mzdové) -6/06, ináč nám prisúdi napr. 13/06) Potom mesiac uzavrieme a mala by sedieť tak aj postupnosť dokladov. Nové mzdy sú v žiadostiach na zaúčtovanie.
7. Podobne prejdeme všetky mesiace a na záver skontrolujeme výstupy s tými pôvodnými zo začiatku. Tie dva súbory uložené v inom adresári môžeme už zmazať, program si vytvoril nové. Ak nám Abra zblbla, skopírujeme späť tie pôvodné súbory, načítame späť zálohu a zavoláme servis. Ten som vďaka takejto rade v mzdách nepotrebovala.
Držím palce.
Elena