katuska3
05.02.07,13:35
ahojte

chcem sa spytat tych kt. pouzivaju program OMEGA ,OLYMP,.Pri zakupen mate moznost vyuzivat 1 rok zakaznicku podporu .A chcela by som sa opytat ,ak mi vyprsi doba zakaznickej podpory a zo zakona sa nieco zmeni ,napr.sa menil vymeriavaci zaklad ,nemam narok na zdarma stiahnutie z internetu? ci si musim najprv zaplatit 20 % zo sumy programu na 1 rok zakaznicku podporu.

dakuje za kazdu raduhttp://www.porada.sk/images/icons/icon8.gif
liduska
05.02.07,12:48
Je to presne tak ako píšeš.Po roku si musíš zase zaplatiť.
MáňaČ
05.02.07,12:49
Mne poslali po vypršaní tejto služby faktúru na ďalšie obdobie teda 1 rok.Ináč si to nemôžeš stiahnuť z internetu.Alebo sa dá tak, že ti budú pri každej aktualizácii posielať zálohovku a po jej úhrade dostaneš CD s aktualizáciou.
Katarínka*
05.02.07,12:56
Katuska3 , dnes som práve zisťovala, ako je to s platením zákazníckej podpory - mám OMEGU - lebo my sme brali program sept.2004 a po roku pri telefonickom poradenstve ma upozornili, že treba predplatiť na ďalší rok, ak chcem telef. poradiť. Ten rok vraj platí,že od posledného predplatenia platí podpora na ďaľší rok, ale zrejme asi budú mať aj ošetrené sťahovanie z internetu, aby ho mal ten, kto zaplatí ročnú podporu. Skús zavolať do firmy Kros, mali by Ti to povedať. 0417071012. Ahoj, ak zistím napíšem.
3tina
05.02.07,13:00
Asi to bude tak isto ako s Olympom na mzdy-ak nemáš platný balík zákazníckej podpory, upgrade z internetu si síce stiahneš, ale majú to ošetrené, že pri inštalácii novej verzie do počítača ťa upozorní, že tvoj licenčný súbor je starší ako 1 rok, takže ajtak to musíš zaplatiť.
katuska3
05.02.07,13:37
no ja pouzivam omegu uz od 2004,ale tam ziadna taka zavazna zmena nebola v zakone ,ale v mzdach samozrejme bola a to sa zvykne menit aj viac krat za rok v mzdach hocico.Je to svinstvo podla man ,je vela programov takych ,kde si raz kupite program zaplatite jednorazovo a zadarmo si moze te nainstalovat stiahnutim z internetu nove verzie .Je to dost velka drzost,tak nieco zo zakona zmenia a vas vyslovene donutia aby ste si zaplatili podporu na 1 rok 20% z ceny propgramu,otras.
andreaS
05.02.07,13:41
mna to ani nestve, ked sa zmeni legislativa, vsak z coho by potom oni zili?

Mne to pride nefer, ak si pytaju za novu verziu cca 300,- a pri novinkach sa docitam, ze oprava toho a toho, oprava tamtoho.... same opravy... Chvalabohu, ze nepotrebujem posielat CD-cka ale stahujem z internetu, inak by trebalo zaplatit rocne 20% plus za kazdu aktualizaciu 300,-/za poslane CD...
Richard
05.02.07,14:09
kaktuska3 ja by som sa na tvojom mieste nerozčuľoval, pretože ty im zaplatíš za aktuálnu verziu nie za to čo musia porobiť po legislatívnych zmenách o x.mesiacov, rokov
Uvedom si že každá legislatívna zmena v mzdách si vyžaduje zásah do softvéru, čo má rôzne nadväznosti (práve kvôli nadväznostiam vznikajú chyby) a tie niekto musí stále meniť udrižiavať prispôsobovať. Celá mašinéria stojí kopec peňazí a niekto to zaplatiť musí...
Ak by sa neinvestovalo do vývoja, dnes by si robila na nejakom DOSovom programe v ktorom by si nič neurobila .... tak je to so všetkým...
Navyše ak by s tým nebol spojený zisk, tak kto by to robil? Mr. LENIN, alebo Marx? Tí už dávno nerobia nič :)
Katarínka*
06.02.07,07:28
Katuška3, súhlasím s Richardom, vieš dnes sú všade zmeny ako na páse, nielen v mzdách ale aj v účtovníctve. Samozrejme, že ten program musia prispôsobať a nikto to nebude robiť zadarmo. neviem aké skúsenosti máš s programovaním, ale je to veľmi náročná vec, najmä taký účtovný, trvá to niekoľko mesiacov kým ho spravia, testovanie, ... a potom ide na predaj. Na zmenách tiež niekto pracuje a chce to mať zaplatené.:rolleyes: Keby to bolo ako v totalite, že niečo platilo aj 10 rokov, neboli by tieto problémy s udržovaním programov. Nuž čo sa dá robit, len robiť. Ahoj.
Paula
06.02.07,07:56
Poniektorí užívatelia SW sú skalopevne presvedčení, že programátori žijú zo vzduchu, bývajú zadarmo a vôbec.....že ich existenciu financuje "ten hore" :)
katuska3
06.02.07,08:18
no samozrejme s tym suhlasim co ste napisali ,ale ide o to ze poznam program ,konkretne ho mame vo firme a uz dost dlho ho mame a vsetko k nemu je zdarma. jeden krat sa zaplatil a ostatne zdarma,vsetko ostatne zdarma a nebol ten program nejako drahy ,myslim ze este lacnejsi ako moja OMEGA,tak len tolko k tomu.
endrju
06.02.07,17:33
no samozrejme s tym suhlasim co ste napisali ,ale ide o to ze poznam program ,konkretne ho mame vo firme a uz dost dlho ho mame a vsetko k nemu je zdarma. jeden krat sa zaplatil a ostatne zdarma,vsetko ostatne zdarma a nebol ten program nejako drahy ,myslim ze este lacnejsi ako moja OMEGA,tak len tolko k tomu.
Načo si kupovala Omegu, keď na ňu nadávaš? Prečo si radšej nekúpila ten "lacný" program, ktorý používate vo firme a ktorý tam máte už dosť dlho a ku ktorému máte všetko zdarma a ktorý stačilo len raz zaplatiť??? :eek:

Alebo si ešte len vyberáš softvér pre seba? Ak áno, odporúčam Ti nerozmýšľať a zakúpiť si ihneď ten "lacný" program, ktorý má všetky "P" .:cool: