pavolp
20.03.07,13:19
Caute, zacinam uctovat v alfe a neviem si dat rady ako mam spravit vklad podnikatela ak mam hotovostne peniaze v SK a aj hotovost v EUR.
Prosim poradte mi podrobnejsie ako to mam spravit.
Dik
macula
20.03.07,13:24
Myslíš vklad na pokladňu SK alebo EUR? Ak áno, tak potom si dáš v PD príjem na pokladňu a vyberieš si z ponuky osobný vklad podnikateľa.
Zita5
20.03.07,13:24
V prvom rade musíš mať založenú pokladnu SKK a EUR cez číselník....Pokladnice .

Účtuješ SKK pokladňa :

príjem pokladňa .....PNZD osobný vklad podnikatela /ak otvoríš PPD hore klikni na lištu a vyber si osobný vklad podnikatela /

Potom si dolu v Pokladni prehoď na pokladňu EURO ...postup ten istý ....príjem pokladňa ....príjem NZD osobný vklad podnikatela , ale sumu zadáš v EUR a hore si zadáš kurz NBS máš tam na to okienka , tu ti to prepočíta na SKK ...
KvetkaK
20.03.07,13:25
Dáš si pokladnica príjem, potom si tam dáš dátum, doklad a dáš do stĺpca v peňažnom denníku č.19 osobný vklad podnikateľa. A pri EUR to isté len si zmeň pokladnicu v Skk na valutovú v EUR, ktorú si musíš vytvoriť.
Ak budeš mať ešte problém ozvi sa. :)
pavolp
20.03.07,13:31
dakujem za promtnu odpoved.Ale nie je mi jasne ako mam najprv otvorit valutovu resp.tuzemsku poklanu ak este nemam ziadne peniaze v podnikani zaevidovane a s nulovou hodnotou pokladnu neotvorim?????
macula
20.03.07,13:34
Vytvoríš si ich cez číselníky - pokladnice
Zita5
20.03.07,13:35
dakujem za promtnu odpoved.Ale nie je mi jasne ako mam najprv otvorit valutovu resp.tuzemsku poklanu ak este nemam ziadne peniaze v podnikani zaevidovane a s nulovou hodnotou pokladnu neotvorim?????

Treba si ju vytvoriť ,tak ako som písala vyššie opakujem ...kliknúť na Čísleník.....potom Pokladnice ...potom Pridaj .....vypísať ...kliknúť OK.

Nasleduje účtovanie cez príjmovový pokladničný doklad postupom ako tu píšeme .
KvetkaK
20.03.07,13:35
Ako Ti tu už písala Zitka, tak si ju otvoriš v číselníku pokladnice. Nevadí, že začneš s nulou. Ináč nebudeš môcť vôbec začať účtovať v EUR.
KvetkaK
20.03.07,13:36
Dnes sme tu všetci nejakí rýchli. :):)
pavolp
20.03.07,13:41
ja viem ze nevadi ze zacnem s nulou, ale ono sa to proste s nulou neda!!!!
co tam dam 1 sk????
KvetkaK
20.03.07,13:52
Musí to ísť s nulou, veď som sama takto vytvárala valutovú pokladnicu.
pavolp
20.03.07,13:55
Tak to skusim dnes vecer este raz lebo mne to vcera neslo, a dam vam zajtra vediet.Ak mozte tak sa sem zajtra mrknite.
Dakujem Vam pekne za ochotu a pochopenie.
KvetkaK
20.03.07,13:56
Pozrela som sa na to a viem čo si myslel. Pýta sa Ťa tam na množstvo jednotky a tam dávaš 1. Ale to nemá vplyv na počiatočný stav, ten bude nulový.
pavolp
20.03.07,14:04
aha, mozno ze na tomto som sa doplietol.Skusim to a dam vediet.
Dik moc, som velmi rad ze sa najdu este ludia co poradia aj bez naroku na honorar.
Jana 55
25.04.08,09:57
Pri osobnom vklade do pokladne stačí vypísať PPD?
jasa
25.04.08,10:17
Ano, vypises PPD. Vlozis do pokladne a do inych prijmov, neovplyvnujucich zaklad dane. A EUR prepocitas kurzom, ktory plati v den vkladu do pokladne.