zsazsula
27.03.07,14:08
Ahojte preštudovala som už všetky prispevky ohľadom s.r.o,ale neake nejasnosti ešte mám nie som si istá či som to dobre pochopila . Keď nevyrušujem tak Vás poprosím o radu : Mám troch živnostnikov ,ktorý sa zaoberajú stavebnými pracami a si chcú založiť s.r.o dvaja znich dostali od U.P dotáciu tým pádom musia ďalej pokračovať v živnosti ,keď si založia s.r.o tak riadne budu fungovať ako živnostnici a možu poskytovať služby s.r.o čke???
Dufam ,že ste ma pochopili .............
zsazsula
27.03.07,13:06
Halooo nikto tu nie je určite mate veľa prace
Gido
27.03.07,13:48
Áno, môžu.
zsazsula
27.03.07,14:00
takže som v obraze srdečná vďaka za pomoc :)
zsazsula
29.03.07,19:56
Áno, môžu.
Ja som tu zasa preštudovala som ešte neake články a našla som podobnú tému a v nich sa piše že nemožu ,lebo to je konkurencia .................... mám vtom poriadný zmatok ako im mám poradiť čo by bolo prenich vyhodnejšie aby boli všetci konatelmi a budu brať iba odmeny ako prosim pomožte ..............
STRELEC
29.03.07,20:20
Zo zákona platí sice ochranné opatrenie (zákaz konkurencie), ale netreba to zas brať ad absurdum. Napr. v spoločenskej zmluve sa môže vymedziť, že dodávka služieb pre vlastnú spoločnosť sa nebude chápať ako porušenie zákazu konkurencie.
Nebude to porušenie zákona, len jeho upresnenie, ktoré asi nikto nebude chcieť napadnúť, resp. s ním nesúhlasiť.
zsazsula
29.03.07,20:35
Ja som to napisala takto : možu naďalej vykonávať svoju inú podnikateľskú činnosť bez toho , aby to bolo považované za porušenie ich povinnosti vyplývajúcej zmluvy a to ani pri zhodnom predmete podnikania ,................ bude to stačiť??????????????? ďakujem Vám za ochotu vážne ta porada je suppperrrrrrrrrrrrrr...................:)
STRELEC
29.03.07,20:38
Ja som to napisala takto : možu naďalej vykonávať svoju inú podnikateľskú činnosť ako fyzické osoby bez toho , aby to bolo považované za porušenie zákazu konkurencie, ak budú vykonávať túto činnosť ako subdodávatelia pre spoločnosť XY ich povinnosti vyplývajúcej zmluvy a to ani pri zhodnom predmete podnikania ,................ bude to stačiť??????????????? ďakujem Vám za ochotu vážne ta porada je suppperrrrrrrrrrrrrr..........súhlas!.........:)
zsazsula
29.03.07,20:47
Ďakujem Vám Peter idem to hneď prepísať ...................... zuzana
adv
30.03.07,12:17
inac, zakaz konkurencie v s.r.o. nemozno obmedzit, iba rozsirit. ak ako zivnostnici budu poskytovat sluzby svojej s.r.o, pojde o jasne porusenie zakazu konkurencie, ktore vsak nebude nijak sankcionovane.
misomiso
02.04.07,17:35
Ja by som v tom videl skor iny problem. Chysta sa novy Zakonnik Prace, takze by som si pockal az ako to dopadne. Teraz este plati samozrejme stary, ale ak niekto zaklada firmu a planuje nieco dopredu, tak s tym treba ratat.