lydia.kralikova
18.04.07,11:00
:confused: Prosim poradte mi: uctujem v programe Pohoda Stormware.
Potrebujem zauctovat fakturu z Ciech. Faktura je bez DPH, na fakture je napisane, ze prijemca (ja) si ma zdanit fakturu.
Myslim si, ze by som tu fakturu mala samozdanit a aj si odpocitat to iste DPH, takze na vyslednej sume DPH to nebude mat vplyv. Spravne?
V ktorych riadkoch v priznani DPH sa maju objavit prislusne cisla? v Riadku 4 a 16? Alebo este niekde inde?
Napr. mam fakturu na 10000 CZK, kurz 1,2
v riadku 4 bude cislo 12000 a v riadku 16 cislo 2280. A kde sa mi to vlastne odpocita a pripocita?
A ako to zauctovat v Pohode? Aky typ plnenia DPH to je?
Som z toho jelen (alebo jelenica).
Prosim, prosim.:confused:
macusita
18.04.07,11:16
Nie je uvedené o akú faktúru ide - ak je to tovar, ktorý sa ďalej používa na podnikanie, ide o samozdanenie - uvedené na riadku DP 04 a násl. 02 (tam si to zdaníš) a v riadku 16 je uvedený v rovnakej výške odpočet DPH, ide o daň z nadobudnutých tovarov z iného členského štátu.
lydia.kralikova
18.04.07,11:55
ide o nakup sluzieb, oprava pristrojov. A dalsia faktura je nakup materialu.
Dakujem za odpoved.
betka
18.04.07,12:42
V DP DPH sa uvádzajú tie plnenia, kt. miestom dodania je tuzemsko.
Pri materiáli uvádzate v riadkoch 0, 03 zdaniteľné obchody v sume 12 000, Sk (Vám v riadku DPH sa Vám prejaví suma 2280, Sk)
riadok 16 - daň z nadob. tovarov z iných ČŠ - 2280, Sk
Vplyv na ŠR nula

Nerobím s pohodou, ale pozrite si kody aké tam máte v súvislosti so samozdanením (ja robím v inom programe a mám pod kódom 123-daň na vstupe podľa par.49odsek2/c - urobí mi program samozdanenie. Ešte pri evidencii FA do došlých FA sa Vás program môže pýtať či ide o Fa: tuzemsku EU, zahraničné, JCD...
bebatka
18.04.07,16:26
ahoj. v pohode sa samozdanenie robi takto: nahras si prijatu fakturu. potom v polozke ZAZNAM kliknes na VYMERAT DPH EU. to ti automaticky vytvori dva interne doklady s vazbou na danu fakturu. na jednom z dokladov si daj clenenie DPH: DDnadEU a na druhom PDnadEU. To, aby ti pri samovymerani DPH automaticky hodilo tieto clenenia sa da nastavit niekde v nastaveniach. nepamatam presne, ale urcite to tam najdes. papa