evelien
03.02.05,08:37
Prosím o info - aký je kód položky, keď prispievam zo soc. fondu na stravné lístky? Ja to tam fakt nevidím. Je to možné nastaviť tak, aby mi program vypočítal sám, koľko strhávam zamestnancovi za stravné? Doteraz som to dávala ako položku K30- náhrada za stravu - čiže som si sama vypočítala položku. Ale teraz od nového roku ideme rozdeliť celý sociálny fond ako príspevok na stravné, a neviem, ako si uľahčiť prácu.
vladan
04.02.05,06:51
evelien, ja si na stravné lístky robím interný doklad a na základe tohto interného dokladu dávam zrážku: náhrada za stravu.
... teraz som si to hodila do Olympu a vidím, že ty si používala položku mzdy K30, ale táto položka neslúži na strhávanie stravných lístkov! Je to zložka mzdy, ktorou preplácaš náhradu mzdy zamestnancovi, ktorý bol napr. na služobnej ceste. Neslúži na strhávanie stravných lístkov zo mzdy zamestnanca.
Ak chceš zamestnancovi strhnúť stravné lístky, musíš zadať zrážku mzdy v personalistike a to konkrétne náhrada za stravu.
... s tým sociálnym fondom ti asi trošku nerozumiem, skús trošku konkretizovať :D
MIRKA
04.02.05,10:34
ja zadávam, ako vladan uviedla, zrážku za str.lístky v založke zrážky ako náhrada za stravu, ale už aj so zohľadnením čerpania SF (tzn. ak za lístok by normálne zamestnanec zaplatil 26.-, tak očítam 2.- príspevok zo SF a rozdiel 24.- nahodím ako náhradu za stravu). niekde mimo si evidujem odber TR, z toho vypočítam príspevok na SF a urobím čerpanie.
evelien
04.02.05,10:41
Si predstav, že som to robila cez zrážky, ale do svojej predošlej správy som napísala totálny blud.
S tým soc. fondom som to chcela takto: keďže sme iba dvaja zamestnanci, tak celý soc. fond chceme dávať ako príspevok na stravné lístky. Neviem, či sa to dá v Olympe nastaviť tak, že mi program sám vypočíta podľa odpracovaných dní zrážky za stravné lístky a takisto aj výšku príspevku. Zatiaľ som tieto výpočty hodila do tabuľky a odovzdala účtovníčke, ktorá ale pracuje iba s Omegou, Olymp nemá. Len som si chcela uľahčiť prácu :-)

A ešte - vďaka za odpoveď
vladan
04.02.05,11:55
Neviem, či sa to dá v Olympe nastaviť tak, že mi program sám vypočíta podľa odpracovaných dní zrážky za stravné lístky a takisto aj výšku príspevku.... evelien, to by som sa veľmi čudovala ak by niečo také dokázal vôbec nejaký mzdový software (ak áno, klobúk dolu). Asi ťa nepoteším, ale čo sa týka uľahčenia práce s tvojimi stravnými lístkami ... hm, uľahčenie práce sa nekoná! :D
evelien
04.02.05,13:03
hold, nie každý deň je nedeľa, ale zajtra je víkend :-)))))))))))))))))))