bui
14.06.07,16:18
Chcem sa spytat...vystavujem fakturu za inzinierske a softverove prace spolu s dodavkou komponentov...

Mozem to dat do jednej polozky na fakture..teda fakturujeme vam za softverove a inzinierske prace spolu s dodavkou materialu..komponentov? a zauctovat to cele na ucet 602/sluzby...
alebo to treba rozpisat na inz. prace zvlast a material zvlast?

Ako sa to robi v pripade ze sa nakupia komponenty a pouziju sa pri pracach?...

Som si ista ze nejde o predaj tovaru...ale ze ide o material..opravte ma ak sa mylim....

A aj keby som to rozpisala tak by som dodavku komponentov uctovala asi tiez na 602/sluzby.

Mate niekto iny nazor?
Monika Kováčová
14.06.07,16:20
ja mám rovnaký názor ako ty.

bui, pozri aj túto tému od príspevku č. 5, je to veľmi podobné: http://www.porada.sk/t9348-uctovanie.html?highlight=klampiarsk%2A
bui
14.06.07,16:42
Dakujem je to presne to co ma zaujimalo...

teda si myslim, nic sa nestanme ak to dam do jednej polozky a zauctujem na 602 alebo to dam do dvoch poloziek a zauctujem obidve na 602....

danovaci mi to snad nevyhodia, kedze ide o vynosy:---
Tweety
14.06.07,16:44
Záleží ako je objednávka od odberateľa,a ako ste sa dohodli na fakturácii, či bude každá služba rozčlenená , alebo budú spolu,to si musíte určiť podľa toho.
Monika Kováčová
14.06.07,16:45
áno, píše o tom aj accad v linku, ktorý som priložila.
bui
14.06.07,23:26
Záleží ako je objednávka od odberateľa,a ako ste sa dohodli na fakturácii, či bude každá služba rozčlenená , alebo budú spolu,to si musíte určiť podľa toho.

na objdnavke je jedna veta

objednavame si u vas dodavku komponentov a inzinierskych prac v zmysle vasej ponuky c.52007

a v nasej ponuke su 2 body, kde je su v prvom bode rozpisane jednotlive komponenty hardveru a v druhom bode je rozpis inzinierkych prac

takze by som to mala rozpisat?...alebo satci k fakture prilozit ponuku a objednavku....
Monika Kováčová
15.06.07,06:45
fakturujeme vám z na základe objednávky dodávku inžinierskych prác ... Dolož ponuku ako prílohu, príp. veď ju asi majú.
Orsz
15.06.07,07:42
rada by som to upravila, no nemam tam ikonku uprav..neviem preco....niekedy tam byva...cize..neviem sa do toho mojho prispevku dostat...poradte:(

skús sa odhlásiť z porady, a znova prihlásiť.
Maxinka
01.12.08,08:55
Prosím Vás o radu, na aký účet vo vystavenej faktúre môžem zaučtovať napr. - Príplatok za urýchlenie dodávky????
Ďakujem vopred
Tweety
01.12.08,09:00
Prosím Vás o radu, na aký účet vo vystavenej faktúre môžem zaučtovať napr. - Príplatok za urýchlenie dodávky????
Ďakujem vopred
Tento základ zvyšuje OC tovaru, služby...
Maxinka
01.12.08,09:01
Tento základ zvyšuje OC tovaru, služby...
Takže to môžem dať na 601AE???
Tweety
01.12.08,09:08
Takže to môžem dať na 601AE???
Ak išlo o vlastné výrobky, tak áno. Ak tovar, tak 604AE.
Maxinka
01.12.08,09:15
ĎAKUJEM:)