dankaj
05.07.07,08:52
V poslednej dobe casto opakujuca sa situacia - stat nema dost financnych prostriedkov na financovanie regionalneho skolstva a zriadovatel (obec) nema na to, aby financne suploval stat a dotoval skoly zo svojich prijmov.Takze neostava nic ine, len so suhlasom mestskeho zastupitelstva a nasledne MS SR spojit dve mensie skoly do jednej.
Chcem vediet ako je to s prechodom pracovnopravnych vztahov v takomto pripade. Prechadzaju vsetci zamestnanci na novovzniknuty subjekt, napriek tomu, ze v skole klesol pocet tried a ziakov a uz od februara (kedy sa robi organizacia noveho sk.r.) sa vie, ze traja ucitelia su nadbytocni? Alebo na novovzniknutu skolu prechadza len taky pocet zamestnancov, o ktorých sa vie, ze budu potrebni v novej skole a novy zamestnavatel bude 1.9. riesit rozviazanie pracovneho pomeru?
Myslim si, ze ked skoly vedia s akym poctom ziakov a tried vstupuju do noveho skolskeho roku a noveho subjektu, mali by s nadbytocnymi ucitelmi rozviazat pracovny pomer z oganizacnych dovodov este pred vstupom do noveho subjektu. Zda sa mi nelogicke zatazit novy subjekt hned pri vzniku zavazkom odstupneho pre nadbytocnych. Novy subjekt by mal mat delimitovany zo skol len taky pocet zamestnancov, aky pre pocet tried potrebuje. Mylim sa?
Za kazdu odpoved - skusenost, pripadne pravnu radu dakujem!
dankaj
05.08.07,13:23
Nevie naozaj nikto odpovedat?
Maju byt na novy subjekt delimitovani vsetci zamestnanci z oboch skol, aj ti o ktorych sa uz od februara vie, ze su vzhladom ku klesajucemu poctu tried nadbytocni? Nemal byt uz davno s nimi rozviazany prac. pomer v organizacii kde pracuju teraz? Keby sa tato skola nespajala s tou druhou, tak by boli vzhladom k poctu tried nadbytocni a boli by dostali vypovede. Moze ich zriadovatel delimitovat, ked sa vie, ze ich novy subjekt nepotrebuje?
Prosim o odpoved! Aj ked len pojde o nazor. Vdaka!
ZlaticaB
07.08.07,14:33
Súhlasím s Tvojim názorom, určite s pracovníkmi, ktorí sa stanú nadbytočnými musi byť rozviazaný pracovný pomer ešte v starej škole nová škola príjme len toľkých pracovníkov koľko potrebuje vzhľadom na počet tried a určite aj fin. prostriedkov.
anfro11
16.08.07,11:55
Myslim ze sa to spravidla robi tak ze zamestnanci sa delimituju len ti ktori su potrebni na zlucenej skole a s ostatnymi byvaly zamestnavatel rozviaze PP. Ten proces nie je tak jednoduchy i napr. vo vztahu k DU-RZD, KSU resp. Ministerstvu skolstva SR, Soc. poistovni atd atd. Nejde len prestahovat majetok a ludi a zavriet skolu. Napr. sa stane ze pride SP na kontrolu zisti porusenie, udeli pokutu a zaplati ju zlucena skola? Asi ano ale keby bol preplatok tak organizacia uz neexistuje a SP nevrati nic. Hm zaujimavy postup SP. a rovnako sa za byvalu skolu musi vykonat RZD a dalsie "nechutnosti" neoznamenie zmien SP ci ZP zamestnancami a nehovoriac o mnozstvach prenasanej RD pedag. zamestnancov. Vyhodu maju ti pouzivatelia ktori maju SW pre MZDY umoznujuci jednoduchy prenos bez "nahadzovania" na novej skole.