Nepletko
09.07.07,12:37
1.Statutar dokoncil vysoku skolu a ma titul Ing., doteraz mal v Obch. reg. zapisany titul Bc. Ako postupovat pri zapise zmeny? Treba oficialne poziadat o zmenu na vzorovom tlacive, prilozit diplom a platit 2000,- Sk ako pri kazdej zmene zapisanych udajov alebo to ide aj inak lacnejsie a jednoduchsie?
2. Niekedy sa pri clenoch dozornych rad do obch. reg. zapisovali aj funkcia - clen alebo predseda, teraz sa funkie nezapisuju. Ako postupovat ak pri clenovi DZ stale "svieti" - povodna funkcia a my ju chceme "vymazat". Musi zasadnut Valne zhromazdenie a rozhodnut o zmene?
dusan 13
09.07.07,11:19
1. Postup by mal byť štandardný: vyplniť tlačivo, musí sa platiť poplatok 2 000,-Sk, diplom neprikladajte

2. Závisí od stanov, aj tu však zmenu musí najprv schváliť príslušný orgán spoločnosti
Nepletko
10.07.07,10:43
k bodu 1. vyplnit tlacivo "len tak" teda vymazuje sa Bc. XY a zapisuje sa Ing. XY? bude to stacit?

Ake su skusenosti pri overovani podpisov u notara..nebudu mat problem ak vo vypise bude Ing. a na obcianke ostane Bc.? Bude chudak statutar musiet vymenit obcianku alebo nosit zo sebou diplom? :-)))

K bodu 2 ok.
atka4
10.07.07,11:06
ZMENA TITULU:
V návrhu na zápis zmien by som uvedenú osobu uviedla v tých prílohách, v ktorých sa o ňom pojednáva, t.j. ako štat.orgán s uvedením príslušnej zmeny, ako príloha bude slúžiť čestné vyhlásenie navrhovateľa.


Na podobné prípady vyhláška č. 25/2004 Z. z. pamätá v § 4 ods. 4, v ktorom sa ustanovuje, že ak sa navrhuje zapísať údaj, ktorý nevyplýva z inej prílohy, k návrhu na zápis sa priloží čestné vyhlásenie navrhovateľa, v ktorom je takýto údaj uvedený.

V konkrétnom prípade by sa prikladalo čestné vyhlásenie štatutárov, z ktorého by vyplýval zmenený titul na základe ukončeného VŠ štúdia záverečnou skúškou.

Nová právna úprava smerovala k zjednodušeniu celého postupu v tom zmysle, že v prípade zmien najmä v osobných údajoch napr. nevyžaduje priamo predkladanie osobných dokladov, z ktorých príslušné zmeny priamo vyplývajú, ako sú sobášny list alebo občiansky preukaz (prípadne ich kópie), ale umožňuje tieto doklady „citlivé“ z hľadiska ochrany osobných údajov nahradiť čestným vyhlásením s rovnakým obsahom, za ktorého obsahovú správnosť ponesie v zmysle novokoncipovanej konštrukcie zodpovednosti navrhovateľ.
Nepletko
10.07.07,11:20
ok vdaka za obsiahlu odpoved....prepokladam, ze zmenu bude treba po obdrzani noveho vypisu zapisat na zivn. reg, tam ale iba ziadost + 100Sk kolok, vypis z reg. trestov netreba, lebo je to "stary" statutar , plus banky, poistovne, danovy urad a ostatne..ak som na nieco zabudol prosim doplnte ma....