Simik_1
27.07.07,12:33
Chcem Vás poprosiť o radu,skôr ako pôjdem k advokátovi.S manželom sme sa po 12 tich rokoch rozišli s tým,že odišiel bývať za milenkou.Chcem požiadať o rozvod a dohodnúť sa s ním o podelení si majetku (byt + auto).On sa nechce s ničím deliť a všetko čo máme chce,aby sme prepísali na našu 4 ročnú dcéru.Ja s tým nesúhlasím.Ešte popri tom ma dostal do dlhov,pretože v čase keď sa snažil byť dobrým manželom ma nahovoril,aby som si zobrala úver a vyplatila jeho nespočetné karty.Môže súd nariadiť splácanie úveru aj jemu,keď sa bral kvôli nemu ? Ešte jedno : máme auto na leasing (na moje meno).Je pravda,že ako jeho nájomca mám nárok naň len ja ? Ďakujem za odpoveď.-
111aida
31.07.07,10:19
No ste v peknej kasi a nezavidim Vam. Takze pekne poporiadku , ked ste nekonali predtym.
Najprv sa rozvedte. Ked bude pravoplatny rozsudok skustre sa najskor dohodnut. Pokial bude dohoda mozna. To znamena spisat na papier vsetky aktiva, ktore ste nadobudli ale aj pasiva..pozicky, leasing.. atd.
potom je to nutne vycislit a sumu doplatiti jeden druhemu. Vsetko to podpisat pred notarom a takziez subezne jedno prehlasenie, ze nemate voci sebe ziadne pohladavky azavazky..
ked to takto nepojde treba dat navrh na sud.. to je na rozdelenie majetku z BSM..
Pokial si neviete rady urcite potrebujete advokata al eto stoji hodne penazi a neskonci to na 1 prve pojednavanie. Doporucujem dohodu..
Nikdy v buducnosti ani v manzelstve ani v partnerstve neberiem na seba absolutne nic..
Simik_1
01.08.07,04:08
Ďakujem za odpoveď. Bola som za právnikom a v podstate mi povedal to,čo ste mi napísali.Dohoda... Návrh na rozvod mám napísaný, pokúsim sa s ním o tom ešte porozprávať.