klarisa
31.07.07,11:19
Musí byť pri bločku za zakúpené kolky v hodnote 8 000,-Sk. uvedený účel použitia ? Vyžaduje to DU pri kontrole ?
Tweety
31.07.07,11:22
Musí byť pri bločku za zakúpené kolky v hodnote 8 000,-Sk. uvedený účel použitia ? Vyžaduje to DU pri kontrole ?
A ako potom obhájite náklad, ak nebudete vedieť účel ich použitia?
janaGT
31.07.07,11:45
určite áno, potom ti ich vyhodia z daňových nákladov. Ja napr,. ku kolku na výpisz z OR tento výpis prefotím a priložím. Alebo až to máš na nejaké napr. zmluvy, tak si tam prilož kópie.
Gabhus
01.08.07,10:20
U nás to kontrola vyžadovala, dokonca aj kontrolovala, či máme takú zákazku, aká bola označená na kolku.
berry
01.08.07,10:25
A nestačí ak tam mám napísané, že napríklad 200,-sk kolok som použila na výpis z obchodného registra? Veď dátumovo mi to bude sedieť. Tak načo si to prefocovať? Iba zbytočne papierovačky. ( veď si to môžu overiť na obchodnom registri, nie?)
Tweety
01.08.07,10:27
Na doklad napíšeš účel použitia a stačí, čo chceš ešte prefocovať?
berry
01.08.07,10:31
určite áno, potom ti ich vyhodia z daňových nákladov. Ja napr,. ku kolku na výpisz z OR tento výpis prefotím a priložím. Alebo až to máš na nejaké napr. zmluvy, tak si tam prilož kópie.


:)Ja som reagovala na tento príspevok. Aj mne sa to zdá zbytočné. A ani som to nikdy nerobila.
janaGT
01.08.07,10:55
:)Ja som reagovala na tento príspevok. Aj mne sa to zdá zbytočné. A ani som to nikdy nerobila.

Ja to tak robím vždy, a keď sme mali kontrolu, nič nepýtali, videli priloženú kópiu napr. VOR a boli spokojní. Nemusela som nič viac dokladovať.
Johanka
01.08.07,11:05
určite áno, potom ti ich vyhodia z daňových nákladov. Ja napr,. ku kolku na výpisz z OR tento výpis prefotím a priložím. Alebo až to máš na nejaké napr. zmluvy, tak si tam prilož kópie.
No, keď to mám trocha odľahčiť :) , ak nakúpiš materiál prikladáš k dokladu výrobok ???
... kiež by toto bol pri kontrole najväčší problém.
janaGT
01.08.07,11:12
veď ako chcete, ja vás do toho nenútim :) .
Len viem, že pri kontrole mi pri asi 2 kolkoch chýbal účel, tak som musela spätne hľadať výpis z registra, aby som to zdokladovala. Pri ostatných som mala, tam problém nebol.