ZuzanaP
22.02.05,10:03
AK nejaká SZČO bude pracovať v ČR viac ako 183 dní, ako má podať DP. AKo dokáže, preukáže, že tam bol naozaj viac ako 183 dní?


Ďakujem
Jara
22.02.05,10:50
AK nejaká SZČO bude pracovať v ČR viac ako 183 dní, ako má podať DP. AKo dokáže, preukáže, že tam bol naozaj viac ako 183 dní?


Ďakujem
Ak bola v pracovnom pomere tak príjmom. Ak nie ale napriek tomu sa zdržiavala v ČR viac ako 183 dní tak čestným vyhlásením, ale:
Ak mala príjem aj v SR tak je predovšetkým daňovníkom SR a preto záleží aj od výšky príjmu v SR ale ak Ti ide len o to, že ako dokázať dlžku pobytu tak to nie je problém. Mám známeho ktorý sa naozaj zdržiaval viac ako 183 dní v ČR a príjem mal len za 10-11-12/2004 i keď od mája bol v ČR. Na Slovensku nemal príjem ani korunu takže sa bol pýtať v ČR na DÚ či a ako má urobiť DP a povedali mu že čestným vyhlásením že bol v ČR od mája, doložiť potvrdenie do mája z NÚP že bol nezamestnaný a čas od mája do októbra keď mal príjem doložiť napr. čestným prehlásením domácich u ktorých je ubytovaný, že bol u nich a platil za bývanie a hľadal prácu. Daň mu vraj vrátia bez problémov.
Neviem či ide o takýto prípad preto som to rozobrala...:D :D :D