alkac23
04.10.07,12:51
Dobrý den
Podala som ziadost o rozvod. Som ale casto na sluzobných cestách v zahranicí. Teraz cakám na termín pojednávania. Je ale skoro isté ze budem mat problém sa nan dostavit pretoze budem v zahranicí. Je to zlozité pretoze nie je s kým sa dohodnút, so sudcom ani tajomníkom sa nesmie hovorit.Chcela by som hned súd oboznámit s termínmi ktoré budem na Slovensku aby nebolo neskoro ale naviem komu list adresovat.A ci je to mozné aj cez internet, kedze je to najrýchlejsí sposob. Za odpovede vopred dakujem
mysimis
04.10.07,10:53
Ak máš už prideleného sudcu, môžeš sa s ním kontaktovať a vysvetliť mu o čo sa jedná. Poznám prípady kedy k rozvodu došlo aj bez účasti na pojednávaní, ale pred tým je potrebné sa spojiť so sudcom.
Marek K
04.10.07,12:22
Otvor si túto adresu: http://www.justice.gov.sk/wfn.aspx?pg=lb7
Vyber si civilné pojednávania, vyber súd podľa bydliska a zadaj spisové číslo.
Ukáže ti termín pojednávania, sudcu, .....

Ak sa z objektívnych dôvodov nemôžeš zúčastniť pojednávania a nechceš ho presunúť tak môžeš určiť svojho zástupcu (advokát, rodinný príslušník, .... - treba to preveriť tak som to čítal na porade)
hiker
16.02.08,09:50
Napisat na sud (pod spisovou znackou navrhu), ze ak by sa dalo, aby vytycili pojednavanie v niektorom z tebou navrhovanych terminov. Samozrejme sud nemusi vyhoviet, casto je problem pojednavanie vobec niekam vtesnat (klasicky obraz na pojednavani pri odroceni, ked sudca hlada novy termin pojednavania - dlho listuje diarom a povie, ze najblizsi nejaky volny az v maji). Ty podavas navrh, ty chces, aby sa rozhodlo, tak to musis brat tak, ze je tvojou povinnostou sa na to pojednavanie vo vlastnom zaujme dostavit a zariadit si veci tak, aby si sa dostavit mohla.

Pokial suhlasis s pojednavanim bez tvojej ucasti, vyjadris sa k navrhu a sudca nebude pokladat za potrebne osobne ta vypocut, je mozne, aby sud pojednaval a rozhodol aj bez tvojej ucasti.