Tar-Minastir_svk
05.10.07,15:07
Zdravím neviem či som tento thread dobre zaradil ak nie tak to presunte.

Môj problém je takýto: 30.08.2007 som bol dať reklamovať grafickú kartu do PC obchodu - Elkoshop v ZA. Lenže ubehlo 30 kalendárnych dní od podania (bol som tam 1.10.2007) a keď som spomenul zákon o ochrane spotrebiteľa- konkretne, že odstupujem od zmlúvy predajca mi nevyhovel a povedal že mam počkať ešte 5 dní teraz je 5.10.2007 a povedal mi že mám prísť až 8.10.2007 - som s toho zúfalý ako sa mám brániť proti takémuto niečomu.

Môj jediný problém je že keď som išiel reklamovať GK nemal som zo sebou faktúru (inač ju mám doma) ale vystavili mi náhradný doklad o tom že ju prevzali (je tam aj dátum) a to by malo stačiť na podloženie toho že porušili zákon.

Čo by ste mi radili, aby som urobil? Mám čakať do nekonečna alebo to nejako riešiť.
Zoltán Kovács
05.10.07,13:10
Niekedy je zázračná formulka, že sa obrátiš na Slovenskú obchodnú inšpekciu, a hneď sa dá všetko promptne vybaviť.
Tar-Minastir_svk
05.10.07,15:34
asi mi ani nič iné nezostáva len to riešiť touto cestou.
laciqua
05.10.07,15:39
Plne suhlasim s nazorom ze sa jedna o ukazkovy problem ktory moze ako jeden z mala (nemozu vstupovat do vecnej stranky reklamacneho procesu - kontroluju a sankcionuju len dodrziavanie procesnej stranky reklamacie) riesit Slovenska obchodna inspekcia.
A preto navrhujem nielen strasit SOIkou ale sa na nich naozaj obratit s podnetom a z vlastnej skusenosti viem, ze sa ochotne budu takymto pripadom zaoberat.
Predajca dostane pokutu a hned promptne vrati peniaze za zakupeny tovar.
Jedna sa naozaj o jeden z mala pripadov (do ucinnosti noveho zakona o ochrane spotrebitela) kde kupujuci netaha za kratsi koniec a jednoducho a rychlo sa prostrednictvom SOI domoze svojich prav.
Den prajem...
VladoaKatka
06.10.07,07:10
Ja by som zobrala so sebou 8.10. všetky doklady, čo mám od nákupu aj reklamačný list vystavený predajcom. Ak by mi dali nový tovar alebo vrátili peniaze postupovali by správne, lebo vedia, že nedodržali zákon, ale ak budú špekulovať alebo zľavu dávať, v žiadnom prípade nesúhlas a napíš do rekl. listu, že nepostupovali podľa zákona č.250/2007 Z.z. /pozri na stránke zbierka.sk/ a bolo by dobré tam pripísať aj §, ktorý o tom hovorí.
Môžu naťahovať čas z toho dôvodu, že dodávateľ im uznal reklamáciu, ale ešte nemajú dobropis alebo vôbec nevedia, že už platí nový zákon, a reklamácie sa snažia vybaviť podľa starého zákona - "zvyk je železná košeľa" . Ja sa s tým stretávam dosť často, že obchodníci nechápu prečo je nový zákon(aj keď má veľké chyby), prečo to a prečo tamto už neplatí ?????
Daj vedieť ako to dopadlo.