Bakulka07
23.10.07,18:30
Ahoj ja som taka jedna studentka a za ulohu som mala vymysliet podnikatelksky napad, ktory nasledne spracujem do podnikatelskeho planu, je to ciste hypoteticke ale musia tam byt fakty.
vymyslela som automat na cigarety a alkohol, no nie na krabicky cigariet ale na kusovky, viem ze kusovy predaj je zakazany, ale chcem vediet ci by sa to nedalo dako obist, ze by som tie cigarety kazdu osobitne do dakeho papiera alebo sacku,obalu zabalila, mohli by sa potm predavat po kuse??
A k automatu na alkohol.. je mozne(hypoteticky) predavat alkohol ako lieveny do poldecakov(podobne ako je to s automatmi na kavu)..
samozrejme v oboch pripadoch ratam s tym, ze na automatoch bude skener obcianskeho.
mozno je to hlupa otazka,no neviem kam sa mam s tymto obratit, dakujem za akykolvekpostreh
Excise Duty
23.10.07,18:52
Tak, toto nie je až taká nezaujímavá téma, nápad vychádza v maximálnej možnej miere v ústrety človeku a taký automat by bol niečo ako stanica prvej pomoci alebo ako lekárnička.
V každom prípade sa dá takýto nápad celkom slušne teoreticky rozpracovať, a to ako z hľadiska daňového, čiže treba uviesť príslušné ustanovenia príslušných zákonov o spotrebnej dani, ktoré takúto možnosť vylučujú a na druhej strane je možné navrhnúť úpravy týchto zákonov tak, aby bolo možno tento nápad realizovať. Treba navrhnúť také mechanizmy, ktoré by stopercentne zaručovali, že v automate je iba zdanený tovar, treba uviesť aj dôvody, prečo je kusový predaj cigariet zakázaný a nezanedbateľná je aj cena jednej cigarety, tá musí byť presným zlomkom ceny štandardného spotrebiteľského balenia, keďže základom dane v prípade cigariet je ich predajná cena (myslím tú maloobchodnú, ktorá je uvedená na kontrolných známkach). V prípade alkoholu je to o niečo jednoduchšie, pretože na rozdiel od zákazu kusového predaja cigariet neexistuje zákaz čapovať alkohol, resp povinnosť predávať iba jeho celé balenie. Z pohľadu ministerstva financií ide o teoreticky prijateľnú možnosť, pretože z každej kvapky alkoholu a z každej cigarety plynú peniaze do štátnej kasy.
Na druhej strane bariéra rozsiahlej legislatívy na ochranu pred alkoholizmom na čele s ministerstvom zdravotníctva, o tom všetkom sa dá napísať celkom slušná a rozsiahla študentská práca. Tak s chuťou do toho.
Excise Duty
24.10.07,19:04
Dúfam, že som nevyľakal a že sa do toho pustíte.
Bakulka07
24.10.07,21:24
Jasne ze to idem robit, lebo nieco musim spravit a nic ine ma nenapada, diky moc za ten prispevok.