Leonnie
30.10.07,09:58
Dobrý deň,

chcela by som vás poprosiť o radu, a vaše skúsenosti. S nemenovaným poskytovateľom telekomu.služieb mám zmluvu uzavretú na dva roky, tri mesiace pred skončením tekto zmluvy nám prišla faktúra za služby cca 12 tis.Sk, (dovtedy bola pravidelne 1500,- Sk) takáto suma bola za internet. Viem na 100% že nikto z našej rodiny nebol pripojený v takých časových intervaloch (ako oni uvádzali - až 24 hod.) a nesťahoval také veľké súbory, všetci sme boli v práci. Samozrejme odvtedy sa nikto na internet nepripájal, pre istotu. Ale na ďalší mesiac prišla faktúra za internet 7 tis. Sk. Preto som si dala overiť, či sa cez nás niekto nenapájal na internet, počítačový odborník mi povedal že to by on zistil, a teda že na nás nikto napojený nebol. Tak neviem, nebol pripojený nikto z domu, rodiny, nikto sa (pravdepodobne) nenapojil ani cez internet. Podala som reklamáciu, samozrejme mi odpísali, že všetko preverili, a mám zaplatiť fakturovanú sumu, teda spolu 20 tis. Sk. Neviem si dosť dobre predstaviť, že by som mala platiť za niečo, čo som nedostala. Myslíte že v podstate s monopolom na Slovensku a s takou veľkou spoločnosťou má význam sa nejakým spôsobom doťahovať??
Braňo
30.10.07,09:08
Uvedený problém som aj ja mal, mal som pri neobmedzenom internete ADSL zaúčtovaní dáta naviac - samozrejme som reklamoval. Zaplatiť som musel. Po 30 dňoch mi prišiel dobropis a ospravedlnenie, že sa jedná o "nešpecifikovanú technickú chybu".

Posledná veta v tej odpovedi ma dorazila : "a dúfame, že s našimi službami ste spokojní a budete ich aj naďalej využívať."
Leonnie
30.10.07,13:28
ďakujem za Vašu reakciu, som len zvedavá ako to dopadne u nás. Len sa spýtam, tento Váš problém bol s mobilným poskytovateľom?
rugby
04.11.07,09:22
Zdravim Lennie.

Do tychto veci trosku vidim. Pracoval som v Tel. spolocnosti. Stava sa to. Chybou systemu ale v minime pripadov. Skor ide o programy ktore sa zakaznikovi dostanu do PC, ich pritomnost zistis len cez dalsie ochranne programy, ktore musis mat zakupene. Stava sa to ojedinele ale stane sa. Su to takzvane "dialery" a iny typ " spywareu". Tato stranka http://www.spyware.cz/go.php?p=spyware&t=clanek&id=9 a mnoho inych sa tomu venuje detailne, ponukaju i spominane programy ( ochranu na vyskusanie na 30 dni zadarmo). Skus su stiahnut taky AD-Aware a dat hlbkovy scan, ci ti nejaku havet nenajde. Myslim, ze ano.