gastanka
31.10.07,11:07
V r.1993 kúpil bratranec za smiešnu sumu od starých rodičov chalupu, v súčasnosti ma hodnotu cca 2 000 000. Ústne nám bolo prisľúbene, že nám /mne a bratovi/ vyplatí po 150 000. Dodnes nič nemáme, ani sa o tom nehovorí. Starý otec, medzitým zomrel a jeho želaním bolo rozdelit čo má, medzi vnúčatá spravodlivo.
Do toho prišli nezhody medzi starými rodičmi a mojim otcom, istú dobu sa nestretávali, otec vlastnou vinou videl starého otca až na jeho pohrebe.
O starkú sa starala teta, občas aj otec, no súrodenci sa neustále hádali. Starejmame nedávno diagnostikovanú stareckú demenciu a Alzheimera. Otec spísal so starkou v júni 2007 kúpnopredajnú zmluvu na jej byt. Keď sa to teta dozvedela, poschovávala všetky doklady od bytu. Konanie na katastri bolo zastavené a od októbra 2007 je byt tetin - darovacia zmluva s pravom doživotného fungovania v byte pre starú mamu. O par dní. začiatkom novembra 2007, ide stara mama do penziónu pre dôchodcov.
Je nejaka moznost, pre nás, ako vnúčata, s tým niečo urobit? Dohoda možná zrejme nebude. Alebo musí konať otec? Ak áno co je potrebné urobiť? Máme vôbec nejakú šancu získať náš podiel?