Joshua
13.11.07,11:28
Dobrý deň,

Potreboval by som poradiť ohľadom likvidácie OZ.

- Koncom minulého roka sme na valnom zhromaždení odhlasovali likvidáciu OZ
- Bol určený likvidátor, ale keďže štatutárny zástupca OZ s ním vôbec nekomunikoval tak sa nikam nedostal a na celú vec sa akosi "zabudlo"
- daný zástupca má u seba pečiatku ako aj prístup k účtu OZ, keďže likvidátor nemohol uzavrieť účtovníctvo podľa rozhodnutia valného zhromaždenia, tak ani ministerstvu neoznámil zánik OZ, vpodstate bolo všetko tak ako keby OZ išlo ďalej, až na to že už nikdy nebola vykonávaná iná aktivita
- Téma likvidácie sa vynorila opäť, lenže podľa stanov by už teoreticky OZ nemalo mať ani žiadnych členov keďže nikto nezaplatil za posledný rok členské

Posledným čo ich to vôbec zaujíma ide proste len o to OZ vyškrtnúť zo zápisov a mať pokoj na duši... Nikto nemá ani chuť a nervy naťahovať sa so štatutárom, takže najlepšie by to bolo spraviť tak, aby sme od neho nič nepotrebovali (ako potom zrušiť ten účet? vzhľadom na to že teraz na ňom môže byť tak 500 Sk tie peniaze nikoho nezaujímajú, ani človeka ktorému mali byť podľa rozhodnutia o likvidácii poukázané)

Mojou otázkou je, ako by sme mali postupovať v likvidácii. Dalo by sa zlikvidovať pre nečinnosť alebo máme použiť to staré rozhodnutie valného zhromaždenia o likvidácii? Čo všetko treba poslať na mvsr?

Viem že to celé vyzerá čudne, a že sme mali možnosť konať skôr, ale ide o OZ ktoré nikdy neplnilo svoj účel, a nikto v ňom nemal chuť (musím sa priznať že aj vrátane mňa) venovať svoj čas niečomu čo sa ho týka, ani len likvidácii. V každom prípade vopred ďakujem každému kto nájde pochopenie pre našu situáciu a bol by ochotný poradiť.

Ďakujem