marienka3
12.12.07,12:24
účtujem prvý rok v obci a som z toho dosť vedľa. Pozerám tu na porade rôzne dobré rady, ale teraz sa chcem spýtať, či by mi niekto pomohol uzavrieť rok (program KEO). Obávam sa, že to sama nezvládnem, lebo mám okrem účt. aj dane z nehn., mzdy, personalistika, faktúry, pomoc v adminstratíve, a ešte aj stránky vybavovať.:confused: Ďakujem všetkým záujemcom ;)
borob
12.12.07,11:44
Tvoj šef asi chce zorať celý lan len s jednym "volom" to teda zlý gazda.
Drž sa
marienka3
12.12.07,14:57
zdá sa mi, že ten vôl pôjde orať na iné pole. Len nejaké voľné nájsť:)
renataton
12.12.07,15:33
aj ja som bola ten vol, kým som nepovedala dosť, nech si to uži´je aj
niekto iný
wagner
12.12.07,15:34
To si zamestnaná asi v malej obci, tam sa to bežne tak robí. Musíš všetko vedieť. Nechodíš na akruálne účtovníctvo? Určite by Ti niektorá z nich poradila ako čo. Nevešaj hlavu, naučíš sa to. Dúfam že chodíš aspoň na školenia, ktoré poriada RVC Nitra. Tam sa veľa naučíš a môžeš dávať otázky ktoré zaujímajú konkrétne Teba. Dostaneš fundovanú odpoveď.
marienka3
12.12.07,15:51
Školenia mám všetky absolvované, ale to je iné, keď počúvaš teóriu, a keď niečo lúštiš v praxi a nemáš nikoho múdrejšieho od seba nablízku. Vravím si: dotiahnem rok a padám. Lenže keď už to prekonám, ťažkosti budem mať za sebou. Ale ten prechod na akruálne, z toho mi tiež šedivejú vlasy. Cítim sa ako na hojdačke, raz hore s chuťou do práce a plná elánu, raz dole, keď by som najradšej so všetkým treskla. Možno je to všade približne rovnaké, ale frekvencia hore-dole, to už je dosť rýchle kmitanie.
renataton
12.12.07,17:14
vieš ja som tu nováčik a nemám ešte 5 príspevkov, ale som rada, že si sa
ozvala zdá sa mi že máme veľa spoločné ja mám 38 r. a tie isté problémy
účtovníctvo robím tzv na kolene, keď mám náhodou zvyšný čas a nevypisujem
DZN, dom. odpad, psov, atď. o kompetenciách, ktoré na nás hádžu ani
nehovoriac ale sekla som s tým........
marienka3
13.12.07,06:50
Takže si sekla ale dokončuješ ešte rok? Máš už nové miesto? Dať výpoveď je skoro ako rozvodové konanie. Stále tomu dávaš šancu a nie vždy sa oplatí :o
renataton
13.12.07,08:06
končím v januári výpoveď som dala v novembri ale nebola to záležitosť zo dňa
na deň, nemám novú prácu, ale psychicky som už bola na dne, všetko máš
na krku a stále nie je dobre, starosta si verí, že to zvládne je nový, dnes sa
vzdala poslankyňa a má na krku voľby na poslanca, ja som už zažila voľby
starostu individuálne, nie je to med lízať máš veľkú obec?;)
marienka3
13.12.07,11:10
nie až taká malá obec. Inak sme dve, ale to znamená, že aj robotu tej druhej musím dozorovať, kontrolovať a stráášne často pomáhať. Predtým som na tom mieste bola ja, ale ambiciózne som chcela postúpiť:cool:, vzala som účtovníctvo a teraz by som najradšej vrátila čas a seba na pôvodnú pozíciu:mee:. Tiež tam nebolo málo roboty, ale nie až taká zodpovednosť. Ja rozmýšľam nad dohodou k začiatku februára. Neviem, ešte či sa tak rozhodnem. Zostať na úrade práce tiež nie je bohviečo. :confused:
marienka3
13.12.07,12:12
teraz vážne, nechcel by niekto konkrétne u mňa na úrade mi pomôcť? Za úmernú úplatu :o trebárs
Reve
27.09.10,07:01
Ahoj,
asi ti nepomôžem, bola som v tvojej koži, viem o čom je reč... dopadlo to tak, že som s teplotou účtovala a dovolenky síce boli ale všetko ma čakalo na stole. .... potom som zdravotne vypadla, nevyzeralo to ružovo, ale vraj zlá burina nevyhynie....potom som si presadila ešte jednu pracovníčku na pol úväzok a odvtedy už dokážem žiť.... síce stále dávam do poriadku minulé veci, bolo toho kopec, ale aspon nemusím byť do rána v práci, lebo termín nepočká. Tiež mám program keo, max. keď budeš mať problém tak by som ti vedela poradiť... Takže jediný svetlý bod je zohnať si niekoho na pomoc... možno po voľbách do samosprávy zoženieš... to keď prejde druhá strana a vykopne všetkých doterajších....
Držím palce
Renata
Tara1
27.09.10,18:03
.....a medzičasom ubehli tri roky....