Janka6685
13.03.05,11:17
Ahojte.

Mohol by mi niekto poradiť, ako mám súbor v .pdf skopírovať do wordu? Vraj to ide cez photoshop. Ten mám. Len neviem ako ďalej. Prosííííííííííííííííím, poraďte.

Ďakujem
anto
21.03.05,19:42
Je to veľký problém, previesť pdf súbor do formátu wordu .doc. Tu článok .:

Skoro na 100% dobre funguje iba plná verzia Adobe Acrobatu 6 CZ, CE. Ale aj tak je s tým ešte celkom dosť práce. O tom, ako z pdf dostanete von text a grafiku, píšu na www.grafika.cz (http://www.gafika.cz/), konkrétne o extrahovaní grafiky tu (http://www.grafika.cz/art/pdf/pdf_extrahovani.html) a o extrahovaní textu tu (http://www.grafika.cz/art/pdf/pdf_extrahovani2.html).
Pri malých obrazovkách je dobré používať funkciu Reflow /Zobrazení, Změnit natékání Ctrl+4/, vtedy sa dokáže text prispôsobiť veľkosti stránky. Samozrejme, príslušný pdf tak musí byť upravený, musíte na to mať plnú verziu Acrobata a stiahnuť si MakeAccesible plugin. (http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=1161)Výsledný súbor bude o niečo väčší a v originálnom dokumente nesmiete používať delenie slov, lebo potom sa to považuje za pomlčku.

Dlhodobá úspešnosť pri prevode je zhruba 20%, pri množstve textov Acrobat skončí na hláške - Príliš veľa fontov, prípadne je vo výsledku iba zmäť znakov. Ale ak to ide, tak má najlepší výstup - podmienkou je výstup do html verzie 3 bez kaskádových štýlov.

O niečo lepšie výsledky dosahuje SolidConverterPDF (http://www.solidpdf.com/), úspešnosť skoro 50%. Nevýhodou je veľmi veľké množstvo štýlov líšiacich sa iba desatinkovými číslami. Obvykle je najlepšie po prevode dokument zbaviť všetkého formátovania /vtedy sa aj scvrkne zhruba na štvrtinu/ a podľa originálu ho naformátovať, vyhádzať čísla strán, prípadne čo bolo pôvodne uvedené v záhlaví.

Ja som používal solidconverterPDF, ten dokázal vyrobiť nejaký schopný word súbor, ale bolo tam dosť chýb
Janka6685
21.03.05,20:10
Vďaka, konečne sa našiel niekto, kto to vie. Skúsim s tým niečo urobiť.
Hlinkovx
23.03.05,17:29
existuje program od ABBYY
PDF Transformer
ten bez problémov prekonvertuje PDF dokumenty do editovateľných súborov..ako napr. *.doc, *.xls *.txt, *.html, *.rtf
nie je s tým žiadny problém...
litu
29.03.05,15:39
a kde ten program zozeniem??? Da sa stiahnut z i-netu?
Hlinkovx
29.03.05,15:50
a kde ten program zozeniem??? Da sa stiahnut z i-netu?vieš ako sa hovorí...všetko je na nete :D:D:D
http://download.abbyy.com/content/default.aspx
litu
29.03.05,16:20
dakujem idem to vyskusat ci to pojde.
miro_mr
29.03.05,17:05
Skus sa opytat vo firme Nupseso oni zastupuju ABBY na slovensku.
www.nupseso.sk