lalika
01.02.08,10:55
Naše SVB za bývalého predsedu si dalo do bytovky zaviesť plyn. Túto prípojku využíva v našej bytovke 7 vlastníkov zo 40. Tréba nám teraz urobiť revíziu a náš nový predseda nechce zaplatiť revíziu z FO, ale chce fa za revíziu rozpočítať medzi tých čo majú prípojku na plyn. Neviem či je to dobre. Díky
Daniela1010
01.02.08,10:39
A samotná prípojka plynu sa platila ako? Tiež sa na ňu skladali, alebo bola z fondu opráv? Pokial to nemienia používať aj ostatní, tak náklady by si mali hradiť tí, čo to používajú. Musel to predsa niekto odhlasovať a mali zrejme nejakú víziu čo s tým bude ďalej. Ak to už od začiatku bolo robené len pre pár ľudí tak nech to znášajú oni.
svojar
01.02.08,12:01
Aj keď by bola prípojka zaplatená z FPÚaO a je to spoločné zariadenie, je treba zohladniť mieru jeho využívania, z toho by teda vyplývalo, že budú platiť iba tí,ktorí to využívajú.
Ale na druhej strane - podiel na prípojke majú všetci rovnaký a sú povinní sa starať aby to zariadenie bolo prevádzkyschopné a bezpečné. To je ako pri výťahu, každý pri odkúpení bytu získal podiel aj na ňom. A keď sa výťah opravuje, vykonává sa revízia platí za z Fondu... . Teda platia všetci ,aj tí čo bývajú na prízemí a za priamu prevádzku výťahu neplatia. Z tohto pohľadu by teda bylo správne revíziu zaplatiť z F..... .
Ja osobne sa prikláňam k tomu druhému, teda platiť revíziu z F... . Keď budú nejaké ďalšie prevádzkové náklady prípojky - tak platí ten kto využíva.
lalika
04.02.08,18:26
Díky moc.