Rozalka
04.03.08,11:22
Pohoďáci, pomôžte, poraďte.

Klient, ktorému robím účto, zmenil softvér na Pohodu Jazz. Nevie, čo mi má vytlačiť.
Nechcem nič neštandardné, len toľko, čo mi dával aj doteraz, preto Vás prosím, poraďte, aké zostavy mám od neho pýtať, keď potrebujem za mesačné obdobie:

- porovnať výsledky zaúčtovania v účtovníctve s rozdelením na predaj tovaru, predaj služieb, predaj bez dane (IK dodanie + vývoz), suma DPH (http://www.porada.sk/t7176-zakon-o-dani-z-pridanej-hodnoty-od-01-01-2008-a.html)
- kontrolovať sumu príjmu tovaru k príslušnej faktúre (nepotrebujem jednotlivé príjemky, stačí mi nejaký prehľad s uvedením dodávateľa a č.faktúry + suma príjmu spolu za doklad), niektoré nákupy totiž sa javia ako tovar a nakoniec je to réžia
- doklad pre zaúčtovanie predaja v cenách obstarania (pre zaúčtovanie 504 (http://www.porada.sk/t59002-504-predany-tovar.html)/132)
- zostatok zásob k ultimu mesiaca
Rozalka
04.03.08,21:27
Prosím, prosím ...
jozka56
04.03.08,22:02
Rozalka Tvoj klient Ti nevie urobit zostavy? FV a FD v pohode nahadzuje. Teda vie , kde sa nachadzaju aj sw. Suhlas?
jozka56
04.03.08,22:23
Tlacova zostava pre FD/plati ja pre ostatne/:
1.otvorime okno prijate Fa
2.ukazu sa nam vsetky prijate Fa, nastavime sa mysou na datum a lavym tlacitkom mysi tukneme na datum a nad nim sa objavi lista, ktora ponuka, ktory mesiac, kvartal chceme vybrat, my sa nastavime napr. na januar/odtukneme lavou castou mysi/ a cela lista datum sa vysvieti na cierno
3. hore na obrazovke su listy, kde je subor, nastavenia, adresar...pod nimi sa nachadza oznacenie podobne kopirovaniu/to su tlacove zostavy/,ktore tiez odklikneme lavou stranou mysi a ukaze sa nam ponuka prijemka k fa, prijate fa,.... a my si odtukneme prijate fa a dole vlavo je ikona nahlad, na ktoru klikneme lavou castou mysi a dostaneme sumar FD za mesiac januar v ich pocte, hodnote s dph, aj dph, aj ich cisla,dodavatela.
4.tlac /tuk na ikonu tlaciaren mysou/
Chcela si nejaky takyto postup? J:) Moznosti na vytvaranie zostav je tu velmi vela.
Rozalka
05.03.08,16:35
Vďaka za námahu, ja tento program nemám-neovládam, a klient na ňom robí prvý mesiac, nevie, ako mi má vytlačiť, čo pýtam, kde sa to nachádza, ako sa zostava volá atď. Preto som sa obrátila na vás, aby ste mi poradili, ako ho mám nasmerovať, či tie zostavy majú nejaké číslo alebo meno, ktoré potrebujem.
Čiže nejde o technický problém ale obsahový ...
Ivettka
05.03.08,18:27
Ja mám tiež pohodu Jazz, a našej externej účtovníčke tlačím príjemky, výdajky a raz za mesiac inventúrny súpis s ocenenim, zatiaľ jej to stačí.
Rozalka
05.03.08,18:31
Ja mám tiež pohodu Jazz, a našej externej účtovníčke tlačím príjemky, výdajky a raz za mesiac inventúrny súpis s ocenenim, zatiaľ jej to stačí.
To je presne to, čo potrebujem. Môžeš, prosím ťa, presne pomenovať tie zostavy? Prípadne v ktorej časti menu sa tlačia?
cloe
05.03.08,18:46
Rozalka, keď si otvorí Sklady, potom:
- Príjemky a zostavu Položky príjemok
- Výdajky a zostavu Položky výdajok
- Zásoby a zostavu Inventúrny súpis s ocenením. Tam sa nastaví k akému dátumu to chce.

Je tam veľa možností tlačových zostáv ale snažila som sa ti napísať také, kde uvidíš aj Dodávateľa /Odberateľa/, množstvo, cenu za jednotku a celkovú sumu za doklad.
Ivettka
05.03.08,18:46
tak predpokladam ze výdajku a príjemku vytlačiť vie, čo sa týka toho inventúrneho súpisu tak tušim je to v agende zásoby-tam si klikne na kolonku tlačové zostavy a tam najde inventúrny súpis s ocenením a keď na to klikne tak tam má zostaviť k dátumu a zadá dátum. Snaď som ti to povedala správne, lebo loviť to teraz z pamäte nie je ľahké :D môžem to ešte preveriť v práci, ale až v piatok, zajtra idem na školenie :)
jozka56
05.03.08,21:20
Rozalka v pohode sa musi trochu pohrat so zostavami, potom je to uz balada.J:)