SzabM
13.04.08,22:09
Na strednej škole začíname v septembri vyučovať účtovníctvo aj pomocou účtovného softvéru. Rozhodujeme sa, či zakúpiť Pohodu alebo Omegu. Zaujímal by ma preto názor viacerých, ktorí používajú uvedené programy, aby sa k nim vyjadrili. Potrebujeme čo najjednoduchšie ovládateľný softvér, ktorý by laici - žiaci ľahko pochopili a naučili sa ho rýchlo používať.
Prosím, poraďte, ktorý by bol podľa Vás pre nich najvhodnejší. Ďakujem SzabM
Reprografia
13.04.08,20:36
Zdravím,
ja používam druhý rok softwér Pohodu. Je to celkom zvládateľný a zrozumiteľný softwér. Čo by som Vám odporučila - zavolajte si priamo do firmy Stormware (Pohoda - www.pohoda.sk) a tam si môžete telefonicky dohodnúť osobné stretnutie, kde Vám celý softwér zadarmo odprezentujú. Budú sa venovať len Vám, takže sa môžete pýtať čokoľvek, čo Vás bude zaujímať. Pre spresnenie sídlo má spoločnosť v BA - Lamači. Myslím, že je to ten najlepší spôsob zoznámenia sa so softwérom, ktorý používa v súčasnosti veľa firiem, takže by možno vaši žiaci neboli až takí začiatočníci. Podotýkam, že nepracujem pre spomínanú spoločnosť.
S pozdravom
zuzugali
17.04.08,16:17
Ahoj SzabM, pridávam sa k názoru "Reprografia" - taktiež pracujem s ES POHODA už dlhšiu dobu a som s ním spokojná, hlavne pre jednoduchosť jeho ovládania. Pred jeho zakúpením som absolvovala prezentáciu priamo vo firme Stormware v Lamači. Zodpovedali mi na všetky moje otázky a hneď som si soft i zakúpila. Som s ním nadmieru spokojná :) Vrelo odporúčam
Pidgey
20.04.08,21:38
Pridavam sa tiez k ES Pohoda.Je naozaj jednoduchy a intuitivny.Taktiez to bolo naplnou jedneho predmetu v semestri na VS Ekonomickej
pohodička
20.04.08,22:23
Ja som mala na praxi pred rokom študentku Obchodnej akadémie a veľmi si Pohodu pochvaľovala. Nepamätam si aký program používali v škole, ale zadaný príklad si urobila v pohode a bola nadšená, aké to bolo jednoduché a zrozumiteľné. Ja mám Pohodu Complet, na jednoduché a PÚ a neobmedzený počet firiem, tak si mohla vyskúšať čo potrebovala. Tiež by som odporučala Pohodu.
Dáša Tajnayová
22.04.08,14:30
ahojte poraďáci,
mám takú prosbu,či by niekto nebol ochotný ma zaučiť do programu Pohoda a zároveň si to precvičiť aj na dokladoch za fin.odmenu. Viem,že fy Stormware poskytuje školenia,avšak ďalšie bude až v máji a potrebujem to vedieť teraz.dik.
pohodička
02.05.08,15:44
Ak si účtovníčka, tak určite nepotrebuješ k Pohode zaškolenie, máš vzorové firmy na JÚ a PÚ a program je taký perfektný, že to budeš vedieť robiť bez problémov, ak niečo budeš potrebovať máš poradu.sk, je nás tu veľa, čo používame Pohodu
Ziarowka
18.07.08,18:09
Ja sa prikláňam taktiež k Pohode a to aj pre jednoduchosť ovládania, komplesnosť a taktiež pre cenovú dostupnosť....
Modroocko
18.07.08,18:40
Obávam sa, že toto nie je ten najlepší spôsob, ako si vybrať vhodný soft do školy. Totižto: každá líška svoj chvost chváli a každý predsa bude propagovať len ten program, s ktorým pracuje. Chcelo by to, aby sa ozvali hlavne tí, ktorí poznajú oba programy. Ja napríklad nepoznám Pohodu, ale pracujem s Omegou. V máji som mala na praxi jednu študentku s istej súkromnej Obchodnej akadémie, kde tento program používajú a môžem povedať, že s ním tiež nemala žiaden problém, dokonca som jej dala zaúčtovať tri okruhy dokladov a urobila to bezchybne. A firma KROS dokonca organizuje aj takú malú "olympiádu" pre svojich školských užívateľov viď: http://www.kros.sk/skolskeverzie
Ak chcete naozaj zodpovedne vybrať, navrhovala by som spojiť sa s oboma výrobcami, pokiaľ viem, demo verzie aj školské verzie sú zadarmo, zaškolenie učiteľov tiež, takže najlepšie bude, ak si oba programy vyskúšate na vlastnej koži. Ale snáď úplne najlepšie by bolo, aby sa vyjadrili priamo vyučujúci. V prípade, že majú skúsenosti s niektorým z programov, tak by asi bolo vhodné, aby vyučovali práve to, čo najlepšie poznajú. To máte beztak jedno, na čom tie decká budete učiť. Možno po škole prídu do praxe a v robote naďabia na úplne iný program. Je ich na trhu dosť a so všetkými ich aj tak asi nezoznámite. Podstatné je naučiť ich účtovať.
A baviť sa o nejakej cenovej náročnosti alebo dostupnosti je tu úplne zbytočné, ak firma chce svoj program rozšíriť, dá ho každej škole zadarmo. A v prípade, že nie, tak by som sa tým programom ďalej ani nezaoberala, škola nie je podnikateľský subjekt určený na tvorbu zisku.