grušina
16.06.08,13:15
Dobrý deň,
mám pohodu iba od 01.04.2008. Nahadzovala som si tam doklady za 1 kvartál.
Pri vykazovaní DPH potrebujem ručne nahodiť nadmerný odpočet za 4.kvartál 2007 a neviem ako to mám urobiť. Tam ma púšťa len do toho salda nadm.odpočtu a keď tam nahodím sumu neukáže mi,že ju zobralo do úvahy.
A ešte sa chcem opýtať - nemám ešte tlačiareň - či je možnosť zobraziť náhľad akejkoľvek tlačovej zostavy a uložiť si ju npr. na pracovnú plochu.

Vopred ďakujem za všetky rady
maroskoq
16.06.08,14:04
treba zakupit MRP :D
Monika C.
16.06.08,15:23
S DPH ti poradiť neviem nemala som taký prípad ale tlačové zostavy vieš exportovať do excelu ked dáš náhlad asi tretie okienko odzadu a exportuješ do excelu a tým budeš mať na ploche. S tým MRP robila som v tom 4 roky a 3 roky mám pohodu ale nedá sa to porovnať pohoda je pohoda aj ked má nedostatky ako každý iný program. To je len môj názor. S DPH kľudne vytoč pohodu oni ti poradia a bez problémov. Mne vždy poradili práve kvôli tomu by som nemenila . Prajem pekný deň.
SAIVI
17.06.08,10:44
...tlačové zostavy môžeš exportovať aj do PDF
Ziarowka
17.06.08,13:23
Takto to fungovalo mne: Na vrchnej lište účtovníctvo - príznanie DPH - a tam hneď vidíš polia a medzi nimi saldo nadmerného odpočtu.Takže najprv doplníš ručne sadlo nadmerného odpočtu a potom dáš hore ikonku uložiť. Potom dáš vytvoriť priznanie dph za prvý kvartál. V dolnej časti obrazovky máš stĺpce rok, obdobie, druh, vystavené, uzavreté, daň, odpočet, saldo a podklady. Ja som si to skúšala na skúšobnej firme nový a premietlo sa mi to v tom stĺpci saldo a potom aj na riadku 31 v priznaní, takže pohoda toto saldo nadmerného odpočtu berie do úvahy.

K tlači zostáv. Vyberieš si konkrétnu zostavu, dáš náhľad a na hornej lište máš ikonku export do pdf alebo export do excel.