mackova
18.04.05,17:13
Chcem si založiť sro v BA, ale trvalý pobyt mám v Košiciach.

Poradili by ste mi ako by bolo lepšie, či Sídlo sro v KE a prevádzkareň v BA.
Mám ísť si vybaviť výpis z registra trestov a živnostneské oprávnenie v KE, alebo
dalo by sa všetko v BA?
D.
Halipasa
20.04.05,12:52
Ak by chcel mat konatel sidlo firmy v BA, tak by potreboval minimalne najomnu zmluvu na urcite obdobie, aby mohol nahlasit sidlo fy v BA. Ak nemas v BA ziadnu nehnutelnost, resp. dlhodoby prenajom, tak si budes musiet vybavovat vsetko v KE.... - teda aspon to je moj nazor.

Vypis z registra trestov Ti spravia aj v BA - to je jedno, kde si ho das spravit...

vela stastia

PS: pridi popisat, co a ako - co je noveho v tejto oblasti a ake trampoty boli....dakujem
Zita5
20.04.05,13:10
Vieš čo , zrejme musíš hneď predložiť k zápisu zmluvu o prenájme , kde bude sídliť s.r.o. . Aspoň od nás to tak vyžadovali pred 2 r. .
mackova
20.04.05,21:04
Jasnacka ,ze napisen ako sme dopadli. Cauko
Jankaaa
03.08.05,10:52
Ak nemáme nahlásenú prevádzkareň a chceme tak urobiť, neviete mi povedať, aký je postup živnostenského úradu. Neprídu mi hneď na kontrolu? Obávam sa totiž, že ak nahlásim prevádzkareň, tak zistia že mi tú prevádzkareň už máme otvorenú dávno a nenahlásili sme ju na živnostenský úrad.
rosemary
03.08.05,11:03
V každom prípade ju nahláste, aj keď ju už prevádzkujete. Nám sa to tiež takto prihodilo. Hlavu nám neutrhli, postih sme nemali žiadny. Je pravda, že to bolo šesť rokov späť.
chema
02.09.05,17:32
Jednoznačne by som si založila sro v Kežmarku a prevadzkáreň by som dala v Bratislave, nakoľko najhoršie a najprísnejšie daňové úrady sú v Bratislave. Za všetko dajú promtne pokutu. Najväčší výber pokút a penálov je z bratislav.kraja. Poznám veľa firiem ktoré keď môžu, tak presťahujú svoje firmy do iných miest len aby neboli v Bratislave.