ludka09
14.07.08,00:41
zdravim, vie mi niekto poradit?
mam v jednej obci 2.obchody a obecny poslanci
mi vyrubili platit za odpad 4000 korun,teda
1000,-na predavacku, aj ked vedia ze raz za dva
tyzdne vyprodukujeme tak isto ako ktorakolvek
rodina v tejto obci ,kde obcan plati 186,-.
Po precitani zakona o odpadoch mi nieje jasne, ci
si poslanci mozu vymysliet akukolvek cistku a ja ju musim zacvakat.
*Fénix
13.07.08,23:50
Výška poplatku závisí od Všeobecného záväzného nariadenia obce ,takže s tým nič nenarobíš. Snáď by si sa mohol zúčastniť na zasadaní obecného zastupiteľstva a dať si žiadosť o zníženie poplatku.

Prebraté z internetovej stránky:

Všeobecne záväzné nariadenie

Z Wikipédie



Všeobecne záväzné nariadenie je právna norma vydávaná orgánom samosprávy vo veciach územnej samosprávy (http://sk.wikipedia.org/wiki/Miestna_%C3%BAzemn%C3%A1_samospr%C3%A1va) a prenesenej štátnej správy (http://sk.wikipedia.org/wiki/%C5%A0t%C3%A1tna_spr%C3%A1va), ktorá je všeobecne záväzná pre všetky osoby a subjekty pôsobiace na území daného samosprávneho celku.
Všeobecne záväzné nariadenie môže vydávať obec (http://sk.wikipedia.org/wiki/Obec) s pôsobnosťou na území danej obce, mesto (http://sk.wikipedia.org/wiki/Mesto) s pôsobnosťou na území daného mesta a samosprávny kraj (http://sk.wikipedia.org/wiki/Samospr%C3%A1vny_kraj) s pôsobnosťou na území daného samosprávneho kraja. Všeobecne záväzné nariadenie schvaľuje zastupiteľstvo (http://sk.wikipedia.org/wiki/Zastupite%C4%BEstvo). Na jeho prijatie je potrebný súhlas kvalifikovanej väčšiny poslancov (http://sk.wikipedia.org/wiki/Poslanec) zastupiteľstva (v prípade samosprávneho kraja je to trojpätinová väčšina všetkých poslancov, v prípade obce a mesta trojpätinová väčšina prítomných poslancov). Všeobecne záväzné nariadenie musí rešpektovať ústavu (http://sk.wikipedia.org/wiki/%C3%9Astava_Slovenskej_republiky) a zákony Slovenskej republiky a musí byť v súlade s princípmi právneho štátu.
Zdroj: „http://sk.wikipedia.org/wiki/V%C5%A1eobecne_z%C3%A1v%C3%A4zn%C3%A9_nariadenie (http://sk.wikipedia.org/wiki/V%C5%A1eobecne_z%C3%A1v%C3%A4zn%C3%A9_nariadenie)“
Kategórie (http://sk.wikipedia.org/wiki/%C5%A0peci%C3%A1lne:Categories): Právo (http://sk.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Pr%C3%A1vo) | Územná samospráva (http://sk.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:%C3%9Azemn%C3%A1_samospr%C3%A1va)
ludka09
15.07.08,10:03
TO JE VSETKO V PORIADKU, AKURAT ZE ZASTUPITELSTVO ZASADALO NIEKEDY ZACIATKOM ROKA A ROZHODLO 30.MARCA A MNE PRACOVNIK VPP Z OBEC. URADU TOTO ROZHODNUTIE DONIESOL DO PREDAJNE AZ MIN. TYZDEN.TZN.LEHOTA ODVOLANIA DO 15 DNI NEEXISTUJE. NIEJE TO DOVOD NA STAZNOST A DALSIE PREJEDNANIE? PRETOZE JA SOM MOZNOST POVEDAT SVOJ NAZOR NEDOSTALA.
Braňo
15.07.08,10:27
Pokiaľ nie je v rozpore so zákonom toto VZN nie je možnosť odvolania. Jedinú možnosť napadnutia má prokurátor, ale pokiaľ je v súlade so zákonom, zaniká aj táto možnosť. Rozpor s dobrými mravmi nestačí na odvolanie. :---