lubinami
02.08.08,09:44
Chcem sa opýtať, či nemá niekto skúsenosť s touto spločnosťou : Europen City Guide, sídlo Valencia, Martin Cubells.
V roku 2004 pri vstupe do EU nám prišlo niečo po anglicky napísané, tak sme to podpísali a poslali späť, mysliac si, že je to nejaký zoznam firiem na Slovensku pri vtupe do EU. Nerozumeli sme všetkému, majiteľ to síce nepodpísal teda ja, ale odoslali sme to s pečiatkou firmy. Od vtedy nám chodia faktúry, všetko po anglicky, že máme reklamu a že sme dlžny už 3.000 Euro.
Takže neviem čo s tým robiť. Podľa nma to bola nejaká podvodná zmluva. Ked sme nič nezaplatili, načo to uverejňujú v nejakej Valencii alebo , ani neviem kde to má sídlo. Stále nám chodia upomienky, a vyhrášky že nás dajú na Medzinárodnú hospodársku správu do Švajčiarska a podobne. Niekde som už zachyitil v rádiu, že boli v tom období oklamaní viacerí živnostníci, no čo robiť ? Som len sám živnostník ako fyzická osoba, a príjem 3.000 Euro mám tak za 10 mesiacov s nahánaním, kto poradí - poraďáci????
liba2
02.08.08,08:09
Rozalka
02.08.08,11:53
Človek sa čuduje, čo ľudia podpíšu, hoci ani máčny mak z toho nerozumejú.
rickman
03.08.08,09:25
A kto to teda podpisoval ak nie ty?
lubinami
03.08.08,09:51
Podpísala to moja manželka. Ale dala tam razítko .
Pozrel som si tie odkazy na tom Anti ECG, no už budem len čakať.
Dakujem za odpovede.
SIPKA MILOS
14.08.08,20:23
Mám s tým veľmi zlú skúsenosť, podobne sme objednali uverejnili však niečo iné a s chybami. Prichádzali stále vyžšie a vyžšie faktúry. Nakoniec mi poradila advokátka pre SR vo Švajčiarsku toto: MEDZINÁRODNÉ PRÁVO (EU) UZNÁVA LEN TIE ZMLUVY MEDZI DVOMA ZML. STRANAMI KTORÉ BOLI PODPÍSANÉ V OBOCH ÚRADNÝCH JAZYKOCH. Takže ich snaha po rýchlom zárobku je napadnuteľná. Neplaťte, ak nebol k zmluve Vami podpísaný úradný preklad do slovenčiny. Miloš
SIPKA MILOS
14.08.08,20:34
CIT.: Pokud jste již "služeb" této společnosti využili a odeslali podepsanou přihlášku, případně se nyní nacházíte v situaci, kdy probíhá tvrdé a nekompromisní vymáhání, (pravděpodobně prostřednictvím další švýcarské firmy zastoupené slovensky mluvící jednatelkou), každým rokem jsou Vám zasílány úroky k požadovaným částkám případně je Vám vyhrožováno fyzickým vymáháním, neváhejte se obrátit na Vašeho právního zástupce, nebo u Vaší obchodní komory požádejte o právní ochranu.
Veškeré podklady pro uzavření smlouvy musí být v národním jazyce osloveného.!!!
lubinami
26.08.08,18:44
Všetkých pozdravujem čo mi odpovedali, práve dnes mi volala nejaká pani Rozenkraft zo Švajčiarska predstavila sa , že pracuje na Medzinárodnej hospodárskej správe , a presviečala ma, že to mám mimosúdne prostredníctvom nej dohodnúť , a zaplatiť nejakú čiastku. Lebo inak to pôjde na súd do Španielska, lebo u nich je táto zmluva platná a bude exekúcia a že to budú veľké výdavky. . Takže, ja to nechám tak, podľa tých rád čo som si prečítal, a čakať , kedže nebol k zmluve preklad do slovenčiny, tak v EU by to malo byť neplatné.
Ano ??
Aendy
16.09.08,07:04
Najlepsie je ich oboznamit s tym ze tato zmluva je neplatna, vzhladom na to ze nebol dolozeny uradny preklad, treba to najlepsie sformulovat s nejakym pravnikom najlepsie s niekym koho poznate a dat to uradne prelozit. A zaslat im, nemalo by sa to sudne riesit a podla vsetkych mne dostupnych informacii by to ani neobstalo, cize mimosudne vyrovnanie je pre nich posledna moznost ako ziskat od Vas peniaze bez toho aby to bolo nelegalne.

Ale hlavne z toho plynie nepodpisovat nic comu nerozumiete, lebo je to velke riziko,

Taktiez chcem upozornit, ak lepsie zarabate a je to o vas zname kontaktuju sa s Vami ludia, najnovsie z roznych burz, a podobne, naposledy sa mi ozvali z tokijskej burzy, zena co mlela po anglicky tiez neico podobne ako zadarmo registrovat, potom mi chodili maily ze kde a ako investovat, a podobne, stale mi vyvolavali,a potom ze mam im zaplatit za poradenstvo, hoci som nic neinvestoval, no pekne slusne som im napisal ze nemam sa s nimi o com bavit, o ich sluzby nemam zaujem a je to nedorozumenie, dalej som ich ignoroval a pochopili to.
arizona
14.02.09,09:55
Tento link sa možno niekomu zíde:
http://www.antiecg.szm.sk/dokumenty.html
olanka
24.05.09,07:38
Vazeny pan prosim vas poslite mi na moj email co sa dialo potom. Mam taky isty problem presne s tymi istimi ludmi . Volala mi presne ta ista pani a chcela zaplatit do 7 dni.Ale ked som sa jej opytala ci som jediny pripad zo slovenska ktory riesi, -pretoze je nas vela zlozila mi telefon . Po precitani vsetkych tychto stranok som odmietla platit. Jedna sa o rok 2004- 2009 dali mi to zaplatit do 27.5.2009. alebo ze to da exekutorovi- vy ste asi pol roka predomnou-ozval sa dajaky sud , exekutor, vyhrazky? dakujem za to ze sa mi ozvete ,uz cele noci nespim
dragan.michal
24.05.09,08:57
Vazeni poradaci,

jedna sa o europsku databazu firiem, ktora hromadne rozposiela e-maily s tym ze je tam uvedene FREE registracia do katalogu, avsak po dokladnom precitani toho mailu si vsimnite ze na konci je uvedene ze je to platene. Uz odoslali asi 30.000.000 emailov, ked len 10% zaplati je to biznis.

Odporucam nic ine len pravnika, takteiz by ste mali mat obchodne podmienky, tak odporucam prestudovat ich. Som prekvapeny ze ste sa skontaktovali s tou firmou, pretoze oni komunikuju po Slovensky iba na pravnickom oddelen.

Viem ze podobnymi pripadmi sa zaoberali uz aj slovenske sudy a europske sudy.
lubinami
25.05.09,02:44
Vazeny pan prosim vas poslite mi na moj email co sa dialo potom. Mam taky isty problem presne s tymi istimi ludmi . Volala mi presne ta ista pani a chcela zaplatit do 7 dni.Ale ked som sa jej opytala ci som jediny pripad zo slovenska ktory riesi, -pretoze je nas vela zlozila mi telefon . Po precitani vsetkych tychto stranok som odmietla platit. Jedna sa o rok 2004- 2009 dali mi to zaplatit do 27.5.2009. alebo ze to da exekutorovi- vy ste asi pol roka predomnou-ozval sa dajaky sud , exekutor, vyhrazky? dakujem za to ze sa mi ozvete ,uz cele noci nespim

Takže, ja som písal pre rokom, že mi volali, a od vtedy nič, žiadna výzva, ani upomienka, neviem kde to tá pani, čo volala dalej odoslala, no my sme nič nezaplatili. Dúfam nám už nič nepríde. Zatiaľ len toľko, myslím si, že Vy ste taký istý prípad. Podpisovali sme to len v jednom jazyku - anglickom, takže malo by to byť neplatné, podľa toho čo som tu čítal.
olanka
25.05.09,14:25
ano iba v anglickom ale ked som to dala lepsie prelozit tak som zistila ze bude trba platit, a ihned som napisala ze to bol omyl a aby zrusili tu zmluvu , lenze prisla 1 faktura ja som im odpisala preco neakceptovali zrusenie zmluvy , potom ziadna odpoved , poom prisla faktura na 100000 sk, potom mi volala ta ista pani co vam , na druhykrat ked som jej vravela ze sme viaceri ktorym volala -tak ma zrusila a stihla povedat ze to da na sud. Ja som bola za pravnickou a poradila mi ze ak by prisiel platobny rozkaz,do 15 dni treba napisat odvolanie .Udialo sa to od januara 2005- zaplatit to chceli teraz 27.5.2009, volala mi 20.5.2009.