svetlana4
11.10.08,08:13
Ahojte,
firma sa stala neplatcom DPH, vyčíslili sme to DPH aj zo skladových zásob, ale ako zaúčtovať interný doklad - zaujíma ma hlavne dph z tých zásob. Ďakujem
Rozalka
11.10.08,09:30
132/343
(zvýšiš hodnotu zásob)
svetlana4
11.10.08,09:33
Tovar mám na 501, takže 501/343?
Rozalka
11.10.08,10:35
Jóóój, to teda neviem, so spôsobom B nemám žiadne skúsenosti. Prosím, nech sa vyjadria takí, čo ich majú.
svetlana4
11.10.08,10:53
Nevadí, aj tak ďakujem.
koňo
11.10.08,15:41
Predpokladám, že vediete skladovú evidenciu, aby ste vedeli preukázať výšku DPH, ktorú odvádzate.
Z hľadiska účtovníctva si myslím, že ide o účtovný prípad tohto roku.
Z hľadiska aplikácie dane z príjmov považujem za nelogické posudzovať odvedenie dane podľa roka obstarania zásob, ktoré ostali na sklade.
Všetko je teda prípadom tohto roka, aj účtovne , aj daňovo.
KEJKA
12.10.08,11:34
Tovar mám na 501, takže 501/343?
áno, účtuješ spôsobom B, takže na základe fyzckej nventúry zásob v cenách bez DPH, navýšiš náklady o odvedenú DPH zo zásob... 501/343
Skladové karty - tam tiež moment toho "precenenia" treba poznačiť, kvôli následným pohybom na sklade a koncoročnej uzávierke
svetlana4
13.10.08,15:22
OK, Ďakujem za radu.
Tinika
21.10.08,13:11
Dobrý deň, chcem sa poradiť. Vediete si účet 343 analyticky aj na vstupe aj na výstupe? A zároveň podľa sadzby 19 a 10%? A ak mám samozdanenie, mám to zaúčtovať na ďalšiu analytiku, alebo na jednej strane dph na vstupe a na druhej strane na výstupe? Dakujem za rady
Tweety
21.10.08,13:26
Dobrý deň, chcem sa poradiť. Vediete si účet 343 analyticky aj na vstupe aj na výstupe? A zároveň podľa sadzby 19 a 10%? A ak mám samozdanenie, mám to zaúčtovať na ďalšiu analytiku, alebo na jednej strane dph na vstupe a na druhej strane na výstupe? Dakujem za rady
Áno, vedieme. A samozdanenie rovnako. Aj vstup- odpočet aj výstup-daňová povinnosť.
Tinika
21.10.08,13:28
Áno, vedieme. A samozdanenie rovnako. Aj vstup- odpočet aj výstup-daňová povinnosť.

Takže zbytočne si budem viesť ešte napr. 343EU, ktorý použijem na strane MD aj D? Teda mala by som dať len napr. 343VS(vstup) na strane MD a
343VY(výstup) na strane D. Je to správne?
Tweety
21.10.08,13:30
Takže zbytočne si budem viesť ešte napr. 343EU, ktorý použijem na strane MD aj D? Teda mala by som dať len napr. 343VS(vstup) na strane MD a
343VY(výstup) na strane D. Je to správne?
To samozdanenie prichádza do úvahy len pri EÚ, takže stačí len raz.
Tinika
21.10.08,13:32
To samozdanenie prichádza do úvahy len pri EÚ, takže stačí len raz.

To som trocha nepochopila ako raz? Ja viem, že na FA sme dávali v JU plus mínus dph. ako to robite v pu?
Tweety
21.10.08,13:34
To som trocha nepochopila ako raz? Ja viem, že na FA sme dávali v JU plus mínus dph. ako to robite v pu?
Len raz som myslela len raz samozdanenie 343AE- odpočet, 343AE daňová povinnosť.
Tinika
21.10.08,13:36
Len raz som myslela len raz samozdanenie 343AE- odpočet, 343AE daňová povinnosť.

Aha, takže tak ako som písala napr. 343vs a 343vy alebo ako si vediete analytiku - číslamy?
Tweety
21.10.08,13:37
Aha, takže tak ako som písala napr. 343vs a 343vy alebo ako si vediete analytiku - číslamy?
Áno, číslami.
Tinika
21.10.08,13:40
Áno, číslami.

Asi nerozlišujete sadby dph v analytike. Ja musím, lebo mám aj veci s 10% no nejak to vymyslím už. Škoda že už nemožem dať bodík.
Tweety
21.10.08,13:41
Asi nerozlišujete sadby dph v analytike. Ja musím, lebo mám aj veci s 10% no nejak to vymyslím už. Škoda že už nemožem dať bodík.
Áno, rozlišujeme, veď sú dve sadzby, tak pre každú musí byť analytika. Ak by nebola, na účte by sa miešala 19 s 10.
Tinika
21.10.08,13:48
Áno, rozlišujeme, veď sú dve sadzby, tak pre každú musí byť analytika. Ak by nebola, na účte by sa miešala 19 s 10.

ďakujem, ja mám možnosť si v analytike dávať aj písmena aj čísla, tak to nejak skombinujem. Dala som bodík už aj niekomu inému a stále mi nechce povoliť dať bodík tebe. :(
Tweety
21.10.08,13:49
ďakujem, ja mám možnosť si v analytike dávať aj písmena aj čísla, tak to nejak skombinujem. Dala som bodík už aj niekomu inému a stále mi nechce povoliť dať bodík tebe. :(mimotemy
Musíš prideliť ešte jeden niekomu inému, aby si ho mohla potom prideliť aj mne.:)
Tinika
21.10.08,14:07
mimotemy
Musíš prideliť ešte jeden niekomu inému, aby si ho mohla potom prideliť aj mne.:)

Ano viem, ale ja som obodovala niekoho a teraz mi aj tak nechce dovoliť dať bod tebe
Tweety
21.10.08,14:10
Ano viem, ale ja som obodovala niekoho a teraz mi aj tak nechce dovoliť dať bod tebemimotemy
Musíš prideliť ešte jeden bod inému. Veď dobrých odpovedí je tu veľa.