Torhorc
Myslel som si. Teraz už len zistiť aká je úprava zákonov o DPH v príslušnom štáte odberateľa

lebom som si nie celkom istý, či samozdanenie platí vo všetkých štátoch EU, alebo či náhodou nie je povinnosť registrácie v nejakej členskej krajine. Ešte ma tak napadla jedna šialenosť. Dúfam že prevoz toho montážneho systému sa nechápe ako presun tovaru do iného členské štátu, to by ma dosť naježilo.
Torhorc, teraz som našla tvoju tému, mávam niečo podobné!
Diaľ.poplatky, služba je poskytnutá na území iného štátu ( teda ak sa poplatky dajú považovať za službu...), určite máš či už na bločkoch, alebo na faktúru od sprostredkovateľskej firmy aj zahraničnú DPH, teda tam nemáš čo dodaniť, alebo samozdaniť. Ak ti firma neuviedla ich IČ DPH, skús si ho vyhľadať na nete, alebo žiadaj od nich doplnenie, ak ti fakturujú províziu bez DPH, a máš ich IČ DPH vtedy samozdaňuješ.
Ešte ma tak napadla jedna šialenosť. Dúfam že prevoz toho montážneho systému sa nechápe ako presun tovaru do iného členské štátu, to by ma dosť naježilo.[/QUOTE] Tak tá šialenosť je pravda! - je to presun!