Zavrieť

Porady

započítavanie odbornej praxe

Mám kolegu ktorý pracuje ako MOV na našej skole uz od roku 1996 a má pedagogické minimum, ktoré začal študovať dva roky po nástupe do zamestnania podľa podmienky v pracovnej zmluve. Naša pamistka mu za účelom započítania praxe na účely zaradenia do platového stupňa odrátala z celkovej dĺžky odrobených rokov odrátala 5 rokov. Takže na rozhodnutí o plate má započítaných len 9 rokov.
Mám ďalšieho kolegu ktorý nastúpil do práce v r. 2001 má tiež pedagogické minimum, ktoré začal študovať tak isto podľa podmienky v pracovnej zmluve do dvoch rokov. Tomuto kolegovi sa ale z celkovej dĺžky praxe nič neodrátalo a na rozodnutí o plate má započítaných 8 rokov.
Môže mi niekto prosím vysvetliť alebo pomôcť sa zorientovať v zákonoch prečo? Prečo sa jednému odratávajú roky a druhému nie? Na vysvetlenie od tejto pracovníčkčy som dostala odpoveď. "ja som nič v zákonoch o tom nenašla a takto to spravila tá pani čo tu robila predomnou. Ja stym nič nemám."
Usporiadat
FugAn FugAn

FugAn je offline (nepripojený) FugAn

Manželka potrebuje pre zamestnávateľa vypočítať predchádzajúcu prax. Robila od 15.7.96 do 30.11.08 u predchádzajúceho zamestnávateľa. Od 27.11.04 do 10.6.05 poberala materské, od 11.6.05 do 2.9.07 rodičovský príspevok. Zaratáva sa materské aj RP do praxe. Zamestnávateľ to potrebuje k SMK (systému manažerstva kvality).
susann2 susann2

susann2 je offline (nepripojený) susann2

FugAn Pozri príspevok
Manželka potrebuje pre zamestnávateľa vypočítať predchádzajúcu prax. Robila od 15.7.96 do 30.11.08 u predchádzajúceho zamestnávateľa. Od 27.11.04 do 10.6.05 poberala materské, od 11.6.05 do 2.9.07 rodičovský príspevok. Zaratáva sa materské aj RP do praxe. Zamestnávateľ to potrebuje k SMK (systému manažerstva kvality).
Áno, na jedno dieťa možno započitať prax najviac tri roky.
janaZH janaZH

janaZH je offline (nepripojený) janaZH

Prosím vás o pomoc. Sme zamestnávateľ, ktorý pri odmeňovaní postupoval podľa Zákonníka práce. Od 01.11. musíme postupovať podľa zákona č. 553/2003 Z.z. V § 32b, odst. 2 sa píše: Ak funkčný plat pedagogického zamestnanca ..... nedosiahne sumu priemerného mesačného zárobku zisteného v rozhodujúcom období pred 1. novembrom 2009, patrí mu vyrovanie mzdy... Prosila by som o podrobnejšie vysvetlenie, ako toto vyrovnanie vypočítať, presnejšie - zaujíma ma ten priemerný mesačný zárobok v rozhodujúcom období. Ďakujem.
timejka200 timejka200

timejka200 je offline (nepripojený) timejka200

ak zamestnanec dosiahol 19 rokov praxe ku dnu 25.06.2010 ..../vtedy sa zvyšuje podľa tabuľky o odbor. a pedag. zamestnancoch zvýšenie platu o 102Eur/ tak mu to platí iba od 01.07.2010?
siuK siuK

siuK je offline (nepripojený) siuK

Dobrý deň, prosím Vás započítava sa materská dovolenka /nie RD/ do odbornej praxe. Názory sa líšia, tak som z toho zmätená. Niekto započítava, niekto nie. Kto o tom rozhoduje?

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať