Zavrieť

Porady

Výpočet réžijných nákladov v školskej jedálni

Dobrý deň, potrebujeme poradiť v tvorbe ceny jedla pre dospelého stravníka v školskej jedálni.
Normatív určuje 1 Eur pre dospelého stravníka a zvyšok sú réžijné náklady.
Viete nám poradiť, ktoré položky z akých účtov máme zohľadniť pri tvorbe ceny - výpočtu réžijných nákladov? Vychádza dosť vysoká suma a my sa potrebujeme vmestiť do položky, ktorú sme vyberali od zamestnancov +55% príspevok zamestnávateľa. Možno to niekto pochopí, čo vlastne potrebujeme. Ďakujeme veľmi pekne
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    asma je offline (nepripojený) asma

    asma
    náklady na prípravu jedla sme my počítali tak, že sme celkové náklady a činnosť jedálne - 610 + 620+ 630 +640 vydelili počtom vydaných jedál na rovnaké obdobie - spočítať všetky vydané jedlá (dospelí aj žiaci aj mliečna desiata) -dostavete výšku režijných nákladov - tieto pripočítate k hodnote potravín teda k 1 euru a dostane výšku stravnej jednotky. Z celkovej výšky vypočítate 55% - režijné náklady ktoré hradí zamestnávateľ a 45 % ktoré si hradí zamestnanec. Pozor - 55 % výšky stravného nemusia byť len režijné náklady - 55 % sa môže skladať z režijných nákladov a potom aj z ceny potravín - u nás to vychádza tak že celková výška stravného je 1,99 euro z toho 1 euro sú potraviny a 0,99 sú režijné náklady (610+620+630+640).
    Zo sumy 1,99 zamestnanec hradí 45 % = 0,89 euro a 55 % hradí zamestnávateľ = 1,10 euro. v sume 1,10 euro je 0,10 euro hodnota potravín ktoré zostávajú na účte potravinovom.

    judita1971 je offline (nepripojený) judita1971

    judita1971
    ten výpočet je v poriadku, ale 610+620+630+640 mínus to čo vám dáva zriaďovateľ ako rozpočet pre ŠJ. Môj rozpočet pre ŠJ kryjem tým, čo dáva zriaďovateľ a vlastnými príjmami ŠJ. Lebo podľa mňa duplujete. Alebo nedostávate od zriaďovateľa nič? To sa mi nezdá.

    asma je offline (nepripojený) asma

    asma
    zriadovatel nam rozpocet ŠJ len do vysky nakladov na pripravu stravy ziakov a nie zamestnancov. naklady na pripravu stravy zamestnancov su vykryte rezijnymi nakladmi ktore hradi zamestavatel - tie sa v rozpocte neukazuju.

    Výpočet réžijných nákladov v školskej jedálni

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.