Zitulda, hlavica Oventropu ma pravdepodobne oznacenie rozsahu regulovanej vnutornej teploty od 1 do 5, pricom stupni 1 zodpoveda vnutorna teplota 8 stupnov C, stupnu 2 odpoveda 12 stupnov C, stupnu 3 odpoveda teplota asi 20 stupnov C, stupnu 4 odpoveda teplota 24 stupnov C, stupnu 5 odpoveda teplota 28 stupnov C. To vsetko za prepokladu, ze teplota media ma taku teplotu, aby radiator mohol odovzdat svoj plny vykon.Takze, ak je hlavica nastavena na stupen 5, mal by byt plny prietok radiatorom a plny vykon, ktory vsak zodpoveda momentalnej teplote media. Treba si uvedomit, ze bytove domy boli povodne projektovane na teplotny rezim 90/20/70 pri teplotnom spade 20 stupnov C a projektovanej vnutornej teplote 20 stupnov. A samozrejme vzhladom k metrologickym podmienkam , prestupovym cinitelom obvodoveho mura atd. a faktoru tvaru budovy. Ak ste robili hydronicke vyvazenie systemu, tak uz urcite na teplotny rezim 70/20/50, co malo teda aj vliv na vykon radiatorov, pretoze je rozdiel, ci je na vstupe radiatora voda tepla 90 stupnov C, alebo 70 stupnov C. A k tomu este ekvitermne riadenie vykonu, teda teploty vody v kotolni, ktora odpoveda nejakej vonkajsej teplote, takze na plny vykon ide kotolna iba pri poriadnej zime, inak nie. Podla toho sa musime riadit pri nastavovani radiatora, nemozeme ocakavat teplotu 28 stupnov C v izbe po nastaveni hlavice na cislo 5 , ked teplota vody v okruhu nemoze odovzdat v ziadnom pripade take teplo, ktore by miestnost vykurilo na teplotu 28 stupnov. Inak na vstupe budovy su na vstupnom aj vratnom potrubi teplomere, ak vies vonkajsiu teplotu, mozes priradit k nej teplotu vstupnej a vratnej vody a z nejaku dobu budes vediet aj ekvitermnu krivku, aspon priblizne. Samozrejme, vyvazenie nie je jednoduche, je to niekedy mylna predstava o vyvazenom systeme v bytovom dome, aj ked je vlastne nevyvazeny, najma ak clovek vidi, aku pristrojovu techniku niektore firmy vlastnia, teda nevlastnia, aj keby ju vlastnit mali. Tomu potom odpoveda ja kvalita ich vyvazenia